Voldtog to kvinder med 10 års mellemrum: Her er hans straf

42-årig voldtog en 17-årig i 2008 og en 33-årig i 2018. Nu er dommen faldet

En 33-årig kvinde blev voldtaget ved et skovområde ved Hornbæk 17. maj i år. Dna-spor viste, at samme gerningsmand stod bag en voldtægt mod en 17-årig i Søsum i 2008. Video: Kenneth Meyer

Retten i Helsingør, Ekstra Bladet: En 42-årig mand blev i formiddag kendt skyldig i to voldtægter begået med 10 års mellemrum i 2008 og 2018, og nu har han fået sin straf.

Et nævningeting ved retten i Helsingør har netop idømt den 42-årige Stefan Bjerregaard Sørensen fem år og seks måneders fængsel.

Retsformand Mette Frimodt Hansen sagde, at retten ikke havde fundet nogen formildende omstændigheder. Der var ni stemmer for fem et halvt års fængsel og tre stemmer for seks års fængsel.

Stefan Bjerregaard Sørensen, der er uddannet som kloakmester, ankede på stedet til frifindelse - subsidiært formildelse af straffen. Han skal betale de to ofre henholdsvis 50.000 og 100.500 kr. i tort.

Senioranklager Bente Schnack krævede i sin procedure seks års fængsel til den 42-årige, mens hans forsvarer Peter Ølholm påstod højst fire års fængsel.

Bente Schnack siger, at hun er yderst tilfreds med dommen: - Der har været en fin efterforskning, hvor vi har gjort brug af alle de redskaber politiet har til rådighed, og retfærdigheden gjorde fyldest til sidst.

Først under nævningesagen kom den 42-årige med en forklaring om voldtægterne. Hverken i grundlovsforhøret efter anholdelsen den 21. juni i år eller under politiets efterforskning har han villet udtale sig.

I retten hævdede han, at begge kvinder indlod sig frivilligt med ham efter tilfældige møder, og at det var derfor, hans dna blev fundet i spyt og sæd på ofrene. Han påstod, at den 33-årige kom hen til ham og sagde, at hun havde 'en fantasi' og spurgte om han ville med hende ind i skoven.

Et enigt nævningeting afviste fuldkommen hans forklaring som utroværdig, og retten lagde i stedet vægt på ofrenes forklaringer, som retten fandt troværdige, sammenhængende og detaljerede.

Voldtægterne
Den første voldtægt skete 27. april 2008 ved en sti på Søsumvej i Søsum. Det fremgår af rettens skriftlige skyldkendelse, at den 17-årige pige blev grebet bagfra og at manden lagde sin hånd over hendes mund og sagde, at det blev værst for hende selv, hvis hun skreg.

Han sagde, der ville ske 'grimme ting', hvis hun så på ham. Han skubbede hende ind i et buskads, lagde hende ned og trak tøjet af hende. Så udsatte han hende for forskellige former for seksuelle overgreb, herunder et 'blowjob'. Inden den 17-årige fik lov at gå, stjal han hendes penge, dankort og sygesikringskort. Pigen løb hjem til sine forældre, der slog alarm til politiet.

Den næste voldtægt skete 17. maj i år, hvor en 33-årig kvinde gik i Hornbæk Plantage, da en mand greb hende bagfra. Han holdt, ifølge rettens skyldkendelse, sin venstre hånd stramt om hendes mund og den anden arm om hende og skubbede hende ind i skoven. Han beordrede hende ned på knæ og trak hendes bukser og trusser ned.

Han sagde flere gange, at det ville blive endnu værre, hvis hun ikke gjorde som han sagde. Han udsatte hende for forskellige former for seksuelle overgreb og samleje. Den 42-årige var på arbejde i skoven, hvor han var ved at grave rør ned, og offeret for voldtægten forklarede blandt andet, at han havde beskidte hænder.

Retten lagde også vægt på, at den 33-årige kvinde ved lægeundersøgelsen på Retsmedicinsk Institut havde hudafskrabninger, rifter og underhudsblødninger.

I retten kom det frem - mod forsvarerens protest - at den 42-årige i 1996 og 1999 blev dømt i sager om et seksuelt overgreb på en seks-årig pige på et toilet og for at have væltet en kvinde omkuld i en hæk og holdt hende for munden. Dommene var dengang på 60 dages betinget fængsel og 40 dages hæfte.

En 33-årig kvinde blev voldtaget ved et skovområde ved Hornbæk 17. maj i år. Dna-spor viste, at samme gerningsmand stod bag en voldtægt mod en 17-årig i Søsum i 2008. Foto: Kenneth Meyer 112 - 13. dec. 2018 - kl. 10:06 42-årig nægter to voldtægter med ti års mellemrum: Nu har retten talt

Se også: Forsvarer om to voldtægter: Det var frivillig sex, men kvinderne fortrød

Se også: Tiltalt nægter to overfaldsvoldtægter: 'Hun siger, hun har en fantasi'

Se også: Politiets supervåben slog til: Tiltalt for to sexoverfald - med ti års mellemrum

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere