Yngre mand ramt af skud

På en time modtog politiet anmeldelser om to forskellige skyderier i København

Politiet massivt til stede ved indkøbscentret Brøndby Strand Centrum. Video: Kenneth Meyer

En yngre mand blev sent mandag aften ramt af skud på Frederikssundsvej i Brønshøj. Det oplyser Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg kun oplyse, at der er tale om en yngre mand, og at han ikke er i kritisk tilstand, siger vagtchefen.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.42, efter at vidner havde hørt skud blive affyret.

- Vi får en anmeldelse fra nogen, der mener at have hørt skud blive affyret. Vi er til stede derude og undersøger området grundigt, sagde Henrik Brix omkring klokken et natten til tirsdag.

Frederikssundsvej var efterfølgende spærret i begge retninger, mens politiet undersøgte området. Tirsdag morgen er afspærringen ophævet.

Klokken 23.48 modtog politiet endnu en anmeldelse om skyderi, denne gang nær en basketballbane ved Glommensgade og Sæterdalgade på Amager.

- Nogen har hørt skud blive affyret og set to mænd i mørkt tøj løbe fra stedet. Vi har dog ikke noget brugbart signalement af mændene, fortalte vagtchefen kort efter.

Tirsdag morgen bekræfter politiet, at et skyderi har fundet sted, men at man ikke har oplysninger om, at nogen skulle være ramt.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med de to skyderier.

- Vi har været i gang med at tale med vidner, men det har ikke være så brugbart. Der er måske nogen, der ved mere, end de fortæller, siger vagtchefen tirsdag morgen.

Anmeldelse på Vestegnen
Vestegnens Politi måtte rykke ud mandag aften, da også de modtog en anmeldelse om en skud, der var affyret ved indkøbscentret Brøndby Strand Centrum.

Ifølge politiet så var målet en bil med en gruppe unge mænd. Ingen blev dog ramt.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 21.07 - over halvanden timen før, at der blev skudt i København.

Vagtchef Henrik Brix fortæller til Ritzau, at det endnu er for tidligt at se, om de tre skyderier hænger sammen.