Ynkeligt? Tilkalder 8 betjente for at anholde barn

Endnu en sag om politivold har ramt USA

En 16-årig amerikansk dreng blev tirsdag udsat for en usædvanlig hårdhændet anholdelse i Stockton, Californien. Drengens forbrydelse var ifølge flere øjenvidner at bevæge sig under en meter ud på kørebanen i et forsøg på at nå en bus, skriver International Business Times.

Anholdelsen blev optaget på video af et øjenvidne, men hvad der gik forud, er der en del uenighed om.

Russia Today havde en reporter til stede, som har talt med flere øjenvidner. Ifølge vidnerne så betjenten drengen gå ud på vejen, og forsøgte at stoppe ham for at give ham en bøde for fumlegængeri. Drengen nægtede dog at følge betjentens anvisninger, hvilket førte til at betjenten fysisk tilbageholdt drengen og tildelte ham adskillige slag med sin knippel.

- Det er et barn, for helvede, kan man i videoen høre et øjenvidne råbe gentagne gange, mens flere og flere tilskuere samler sig rundt om optrinnet.

Den voksende folkemængde skulle angiveligt have fået betjenten til at tilkalde forstærkning, hvilket betød, at der til sidst var ni betjente om at anholde den 16-årige, hvoraf fire af dem tacklede ham i gulvet og lagde ham i håndjern.

Samfund - 28. jul. 2015 - kl. 09:32 Amerikanske betjente i ny voldsskandale: Tæskede pantsamler

Politiet: Han forsøgte at tage betjentens knippel
Ifølge politiet i Stockton fortæller videoen dog ikke hele historien.

- Han gik i bussernes kørebane. Det var et sikkerhedsproblem og ulovlig indtrængen ifølge de opsatte skilte og loven, siger talsperson for Stocktons politi Joseph Silva.

Drengen skulle ifølge Joseph Silva have 'brugt uanstændigt sprog og nægtet at høre efter', og derudover forsøgt at stjæle betjentens knippel, da betjenten tog fat i ham.

- Vi kan og vil ikke tillade at nogen tager vores våben, lyder det fra talsmanden.

Ifølge Joseph Silva handlede betjenten umiddelbart indenfor lovens rammer, men sagen er stadig under efterforskning.

Drengen er blevet sigtet for ulovlig indtrængen og modsættelse af anholdelse. Han blev løsladt senere samme dag, da hans mor hentede ham fra politistationen.

Tusindvis af demonstranter er samlet i Baltimore lørdag. (Foto: AP) Samfund - 2. maj. 2015 - kl. 22:42 Tusinder demonstrerer mod politivold i Baltimore