YouTube-stunt gik helt galt: 20-årig kvinde dømt for drab

I forsøget på at blive kendt på internettet kom den 20-årige Monalisa til at dræbe sin kæreste

I et forsøg på at blive populær på internettet, kom Monalisa Perez ved et uheld til at dræbe sin kæreste. Foto: AP/Politifoto
I et forsøg på at blive populær på internettet, kom Monalisa Perez ved et uheld til at dræbe sin kæreste. Foto: AP/Politifoto

Et populært mundheld lyder, at 'mere vil have mere', og sådan er det også på video-mediet Youtube, hvor såkaldte 'youtubere' konstant forsøger at udkonkurrere hinanden i at lave de vildeste 'pranks'. Og det var netop et sådant stunt, der i sommer endte helt galt for Monalisa Perez.

Her endte det, der skulle have indtjent den unge kvinde fra den amerikanske delstat Minnesota adskillige af de eftertragtede 'views' (visninger, red.) som en regulær tragedie, da hun ved en fejl kom til at dræbe sin kæreste.

Ulykken fandt sted 26. juni i år, og Monalisa Perez er nu ved retten blevet dømt, efter hun har erklæret sig skyldig i uagtsomt manddrab. Hun skal seks måneder i fængsel efterfulgt af prøveløsladelse med en prøvetid på 10 år.

Troede, det var sikkert
Den 20-årige Monalisa Perez har ifølge mediet BBC forklaret til politiet, at hun foran et kamera affyrede en pistol fra kort afstand mod en bog, som den 22-årige Pedro Ruiz III holdt op foran sig.

Hun siger, at parret troede, at skuddet ville blive afbødet og opfanget af bogen. De havde høje forventninger om, at videoklippet ville gå verden rundt. Men som bekendt lykkedes deres stunt altså ikke, og den unge Pedro Ruiz lll blev dræbt af skuddet, der ramte ham i brystet.

Se også: Prankster ville lave Youtube-stunt: Slog kæresten ihjel

Voldsomme stunts
Parret havde lagt en del videoer ud med forskellige stunts i et forsøg på at blive berømte på internettet, hed det i retten.

I tidligere stunts var Ruiz faldet ned fra et træ og var hoppet i en swimmingpool fra en tagryg. Eller Perez havde givet ham et stykke kage fyldt med babypudder.

I et tweet, som blev sendt få timer før det fatale skud, havde Perez tweetet til parrets følgere, at hun og Ruiz var ved at gøre klar til en af deres hidtil farligste videoer.

Perez har senere fortalt politiet, at Ruiz havde fået hende med ved at vise hende bøger, som kuglen ikke kunne gå igennem, skriver BBC.

Parrets treårige søn og op mod 30 andre tilskuere overværede scenen med skuddet. Perez ringede øjeblikkeligt til alarmcentralen, men hendes kæreste blev erklæret død på stedet. Hun var på det tidspunkt gravid med deres andet barn.

1 af 2 Politifoto
2 af 2 I et forsøg på at blive populær på internettet, kom Monalisa Perez ved et uheld til at dræbe sin kæreste. Foto: AP/Politifoto