10 nyttige apps til byggeprojektet

Brug din smartphone som værktøjskasse - vi har kigget nærmere på ti apps, der kan hjælpe på byggepladsen

Selvom man ikke lige skulle tro det, så kan en smartphone faktisk være et vigtigt arbejdsredskab på byggepladsen - så længe du har installeret de rigtige apps. Målebånd, vaterpas, farvekort og lommelygten kan du godt kyle over højre skulder, for alt det kan du faktisk have med i din smartphone.

Derudover har du også mulighed for at holde styr på kørselsregnskabet, når du hopper ind bag rattet i din varevogn. Ekstra Bladet Håndværkeren har fundet ti apps, der bør indgå i enhver håndværkers smartphone-værktøjskasse:

Udvid regnekraften
Har du brug for at lave komplicerede udregninger, behøver du ikke længere have din klods af en lommeregner på slæb. BuildCalc app'en kan nemlig det hele og mere til. Der er rigeligt med knapper og formler - til gengæld er prisen også i den høje ende.

BuildCalc koster 119 kr. i iTunes og 110,25 kr. på Android Market.

Måling i en nødsituation
Står du og skal måle noget op - og lærlingen har stjålet din Side 9-pige tommestok - så kan du i stedet downloade en lineal-app. Du skal holde din finger på skærmen, mens du trækker telefonen hen langs underlaget, hvilket desværre gør målingerne temmelig upræcise.

iTunes: Sliding Ruler, 15 kr.
Android Market: Tape Ruler, gratis.

Metaljagt i væggen
De fleste smartphones har et indbygget kompas, og da det er styret af en magnetisk sensor, kan du faktisk bruge din smartphone som en metaldetektor til at finde skruer eller metalrør i væggen.

iTunes: Metal Detector Pro, 6 kr.
Android Market: Magnetic Stud Finder, gratis.

Lav skitser
Det kan nogle gange være nødvendigt at lave et par hurtige skitser. Men i stedet for at skrible dem ned på en serviet kan du bruge STARK's nye app. Samtidig kan du bruge den til at finde vej til din nærmeste STARK-forhandler, når du er på farten.

STARK Håndværker-app fås gratis i iTunes og på Android Market.

Find farvekoden
Hvis du ikke gider finde dine farvekort frem, så kan du i stedet bruge denne app. Tag et billede af en ting eller en farve og lad app'en finde farvekoden for dig. Det skal dog siges, at den ikke rammer plet hver gang, så en tur til farvehandleren er stadig en god idé.

Colour Capture fås gratis i iTunes og på Android Market.

Få styr på dokumentationen
Hvis du kommer uoverens med en kunde om, hvorvidt en opgave har været færdig til tiden, så kan det være en god idé at dokumentere dit arbejde. Shoot&Proof uploader dine billeder på en ekstern server - og giver dem samtidig et datovandmærke, der ikke kan snydes med.

Shoot&Proof fås i gratis prøveperiode i iTunes og på Android Market.

Værktøjskasse i telefonen
Vaterpas, vinkelmåler og lodline er bare nogle af de ting, som du kan bruge din smartphone til, når du har hentet iHandy Carpenter. Det er dog vigtigt, at du ofte kalibrerer app'en, så den giver de korrekte målinger.

iHandy Carpenter fås i iTunes og på Android Market til 12 kr.

Hold styr på kørslen
Med Statoils nye app er det blevet en hel del nemmere at holde styr på kørselsregnskabet. Via gps måler app'en afstanden, når du kører - og så gemmer den oplysningerne, så de let kan trækkes ud. Samtidig kan du også købe et kaffekort, som du kan bruge på tanken.

Statoil MoBilen fås gratis i iTunes og på Android Market.

Find hældningen på taget
Hvis du har brug for at måle hældningen på en tagkonstruktion, bør du hente denne vellykkede app ned på din telefon. Først skal du placere din smartphone på en plan overflade, tage et billede af bygningen, og derefter kan du se, hvor mange grader taget hælder.

Pitch Gauge 2.0 fås gratis i iTunes og på Android Market.

Drop pandelampen
Den indbyggede blitz i din iPhone kan bruges som en lommelygte, når mørket falder på. Det eneste, du skal gøre, er, at hente Flashlight. Til Android skal du hente Tiny Flashlight app'en, der kan præcis det samme.

iTunes: Flashlight, gratis.
Android Market: Tiny Flashlight, gratis.