Arbejdsdagen starter med morgengymnastik i skurvognen

Stræk og bøj fra morgenstunden har sikret CG Jensen A/S en nominering til Arbejdsmiljøprisen

Inden der lægges beton, dyrker CG Jensens medarbejdere morgengymnastik. Foto: Hanne Paludan Kristensen
Inden der lægges beton, dyrker CG Jensens medarbejdere morgengymnastik. Foto: Hanne Paludan Kristensen

Opvarmning er ikke kun noget, sportsudøvere har gavn af.

Byggevirksomheden CG Jensen A/S har med stor succes introduceret morgengymnastik for de ansatte på både byggepladser og kontorer.

Initiativet spreder sig som ringe i vandet i firmaet, og det har sikret virksomheden en nominering til Arbejdsmiljøprisen 2020.

Prisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til virksomheder, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre.

- En sportsudøver starter jo heller ikke op uden at have varmet op først, siger Michael Larsen, administrerende direktør i bygge- og anlægsfirmaet CG Jensen A/S, der de seneste fem år har kørt indsatsen ’CG Jensen A/S i bevægelse’.

Derfor starter arbejdsdagen hos virksomheden med opvarmning og morgengymnastik – både ude i skurvognene på flere byggepladser og hos flere af funktionærerne på kontorerne.

- Vi vil gerne mindske risikoen for nedslidning og skader blandt vores medarbejdere. Derfor har vi sat fokus på motion på arbejdspladsen, og et af initiativerne har været morgengymnastik og opvarmning for vores medarbejdere, siger Susanne Bruun, der er arbejdsmiljø-, miljø- og kvalitetschef hos CG Jensen A/S.

Opvarmning har spredt sig
CG Jensen A/S er delvist medarbejderejet, og netop medarbejderinddragelse har været centralt i udrulningen af morgengymnastikken.

- Vi har haft det princip, at det ikke skal være noget, som er trukket ned over hovedet på medarbejderne. Og det er faktisk også medarbejdere og arbejdsmiljørepræsentanter, som har taget vores direktør på ordet, fået købt udstyr som elastikker, og så har opvarmningen spredt sig som ringe i vandet til flere byggepladser og også på kontorerne, siger Susanne Bruun.

Opvarmningen med elastikker bruges nu også på formandsmøder og projektledermøder, hvor ledelsen selv er gået foran og har sat gang i bevægelsen inden møderne. Nye medarbejdere bliver også introduceret for øvelserne, ligesom en video skal udbrede det til stadig flere dele af virksomheden.

- De, som er begyndt på morgengymnastikken, gør det stadigvæk, fordi de kan mærke en stor forskel for deres krop, engagement og arbejdsglæde. De er mindre ømme i kroppen, men det betyder også noget for det psykiske arbejdsmiljø, fordi man starter dagen godt med grin og bevægelse, siger Susanne Bruun.