Åbningen af milliarddyr bro forsinkes

288 kæmpebolte på Bay Bridge i San Francisco skal muligvis udskiftes på grund af skørt metal

Den nye bro Bay Bridge i San Francisco, USA skulle efter planen åbne den 2. september 2013, men nu ser det ud til, at projektet bliver forsinket på grund af problemer med nogle af broens bolte.

Den 37 milliarder kroner dyre herlighed risikerer nemlig at skulle udskifte 288 kæmpebolte, fordi 30 af dem er knækket, skriver ingeniøren.dk.

SE BROEN BLIVE BYGGET I REKORDFART I KLIPPET HEROVER

SE OGSÅ: Jumbojet møder kæmpebro: 747 over Golden Gate Bridge

Det er ikke en lille reparation, der er tale om, for nogle af boltene er mere end fem meter lange, og derfor kommer det til at tage noget tid, før tingene er fikset.

Omgivet af problemer
Det vurderes, at problemet skyldes metallets indhold af hydrogen, som gør, at broboltene bliver skøre og risikerer at revne.

Siden de store bolte blev fastgjort i 2008, er de blevet dækket af asfalt, og en større del af broens vejbane skal derfor brækkes op, før boltene kan udskiftes.

FIK DU SET: Millisekunder fra den visse tog-død

Bay Bridge har været undervejs i mere end 10 år, men byggeriet har været ramt af flere problemer og skandaler.

Den ledende broinspektør er for eksempel blevet anklaget for at have fusket med seismiske prøver på en anden bro, hvilket har sået skepsis omkring hans troværdighed i forbindelse med byggeriet.

Kilde: Ingeniøren.dkFlg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere