Ledelse om dødelig arbejdsulykke: Vores ansvar

Ledelsen tager ansvaret for den arbejdsulykke, der tirsdag morgen kostede en 49-årig livet i Nakskov

Det er ledelsens ansvar, at sikkerheden i Nordic Air Filtration ikke har været i top, og at en 49-årig medarbejder derfor døde i en tragisk arbejdsulykke tirsdag morgen.

Sådan lyder det fra administrerende direktør André R. Grundahl, der i en pressemeddelelse lægger ansvaret for ulykken over på ledelsens skuldre.

- Vi er alle dybt rystede over ulykken og ikke mindst over tabet af en god medarbejder og kollega, der har været hos i mere end seks år, lyder det.

- Vores tanker går til hans kone og nærmeste familie, og vi vil fra ledelsens side gøre alt, hvad vi kan, for at støtte og hjælpe dem, fortsætter han.

Som følge af den tragiske ulykke vil ledelsen nu iværksætte en intern undersøgelse af, hvordan ulykken kunne ske, og hvad virksomheden kan gøre for at undgå lignende ulykker.

Manden kom i klemme mellem nogle tandhjul og blev mast ihjel på virksomheden på Lolland. Den afdøde medarbejders kone er også ansat i virksomheden.

Medarbejderne har i dag modtaget krisehjælp af psykologer for at bearbejde det tragiske tab af en kær kollega.

Ifølge virksomheden har Nordic Air Filtration i Nakskov aldrig tidligere haft lignende arbejdsulykker.

Arbejdstilsynet var på uanmeldt besøg i virksomheden for få måneder siden, hvor der ingen bemærkninger var til sikkerheden. Men uanset hvad, ligger ansvaret for ulykken hos ledelsen, understreger virksomhedens produktionschef.

- Det er ledelsens ansvar, at sikkerheden på arbejdspladsen er i orden. Vi vil straks undersøge, hvordan det kunne ske, så vi sikrer, at en lignende ulykke aldrig sker igen, udtaler produktionschef Ken Jørgensen.

Flere kolleger var på arbejde, da ulykken skete, og mindst en person så den 49-årige blive mast ihjel.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere