Her får alle unge en læreplads

Partnerskabsaftalen mellem Dansk Byggeri Sydjylland og Varde Kommune har i denne omgang sikret, at alle unge fra Varde har fået en læreplads

Alle unge i Varde, der i øjeblikket gerne vil have en uddannelse inden for byggeriet, har fået en læreplads. (Foto: Colourbox)
Alle unge i Varde, der i øjeblikket gerne vil have en uddannelse inden for byggeriet, har fået en læreplads. (Foto: Colourbox)

Alle unge i Varde, der i øjeblikket gerne vil have en uddannelse inden for byggeriet, har fået en læreplads. Det er det foreløbige resultat af det partnerskab, som Varde Kommune og Dansk Byggeri Sydjylland indgik i maj 2012.

JUBIIII: Fandt kunst for 170 millioner kroner i garage

- På trods af hårde tider med knap så meget arbejde, så har de lokale håndværksmestre i Varde fundet plads til alle de unge fra kommunen, som gerne vil have en læreplads. Det viser, at virksomhederne gerne vil hjælpe de unge med at gennemføre deres uddannelse, og at vores målrettede indsats gennem partnerskabsaftalen virker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

UDMÆRKET UDSIGT: Kvinde løb i bikini på motorvej

Reagerede prompte
I december stod to unge fra Varde og var næsten færdige med grundforløbet på EUC Vest i Esbjerg, men manglede en praktikplads. Dansk Byggeri sendte et brev til alle byggevirksomheder i lokalområdet med de unges cv og en opfordring om at ansætte dem. Håndværksmester Claus Mose fra CMO Byggeri i Varde reagerede på mailen og ansatte de to.

USUND VANE: TV: Hun spiser en halv meter dæk om dagen

- Jeg havde ikke lige fået ansat en lærling, så da brevet kom, slog jeg til. Samtidig fik jeg en ny ordre, og derfor endte jeg med at ansætte to af de unge. Det gavner ikke at blive tvunget til at ansætte en lærling, men når der kommer en venlig opfordring, der gør det nemt at finde frem til en lærling, så tror jeg helt sikkert, at alle der har mulighed for at ansætte, de vil gøre det. Vi har jo selv stået i lære, og derfor vil vi også gerne være med til at uddanne de unge, siger Claus Mose.

Bygger på frivillighed
Dermed var alle unge fra Varde, der gerne vil have en uddannelse indenfor byggeriet, sikret en læreplads. En enkelt elev har forlænget grundforløbet på grund af fravær, og skal derfor først senere på året bruge en læreplads.

GROTESK: Voldsom hævnaktion på byggeplads

- Vi kan selvfølge aldrig på forhånd love, at vi kan finde lærepladser til alle, men når vi gør en ekstra indsats, så tror jeg, det vil lykkes. I stedet for at tvinge virksomhederne til at tage et bestemt antal lærlinge, så bygger partnerskabsaftalerne på frivillighed. Vores erfaring er, at når virksomhederne selv har mulighed for at planlægge, hvornår de skal ansætte lærlinge, så ender de ofte med at tage en ekstra lærling eller to, siger Michael Mathiesen.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Kilde: Mester Tidende

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere