Håndværkere jubler over genoplivning

Vækstplan DK og genindførelsen af BoligJob-ordingen giver optimisme blandt håndværksmestre i hele landet

(Arkivfoto/Polfoto/Stine Bidstrup)
(Arkivfoto/Polfoto/Stine Bidstrup)

Læs også:

Se også: Nyt håndværkerfradrag skal gælde bagudrettet

Nogle steder er boligejerne allerede i gang med at se på nye vinduer eller isolering af huset, og håndværksvirksomhederne vil til at ansætte folk, oplever Dansk Byggeri

Der er smil på læben hos mange små og mellemstore håndværksmestre i hele landet, efter at regeringen med deres Vækstplan DK blandt andet vil genindføre BoligJob-ordningen, der giver et fradrag på op til 15.000 kroner på håndværkeropgaver. I Midt- og Vestjylland har kunderne allerede reageret positivt på Vækstplan DK.

- Jeg er blevet ringet op af de første seks kunder, der på grund af håndværkerfradraget har projekter, de gerne vil have lavet.

- I går var jeg ude og måle op til nye døre og vinduer hos tre forskellige kunder, der alene på grund af rygterne om BoligJob-ordningen ville i gang med det samme.

Der er ingen tvivl om, at ordningen gør en forskel. Jeg har også allerede taget fat i to af de medarbejdere, jeg var nødt til at afskedige ved årsskiftet, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Læs også:

Se også: Regeringen i kovending: Håndværkerfradraget kommer tilbage

Nye arbejdspladser
På landsplan vil Vækstplan DK ifølge beregninger fra Dansk Byggeri give knap 6.000 arbejdspladser i 2013 og knap 9.000 arbejdspladser i 2014 i bygge- og anlægsbranchen. Størstedelen af arbejdspladserne bliver skabt via BoligJob-ordningen, og det mærker Mogens Christensen fra Granly Tømrer- og Snedkerforretning A/S i Fjerritslev også.

- Jeg har allerede haft de første forespørgsler fra kunder, der har ringet på grund af BoligJob-ordningen.

- Håndværkerfradraget fik sidste år mange vil skifte vinduer, døre og lave køkkener, men det har været stille efter ordningen stoppede ved årsskiftet. Jeg måtte fyre fire medarbejdere, men nu hvor ordningen bliver genindført, så regner jeg med at ansætte to eller tre af dem igen, siger Mogens Christensen.

Ifølge Vækstplan DK skal BoligJob-ordningen genindføres i hele 2013 og 2014.

- Jeg tror, at vi ser frem mod en travl tid, hvor boligejerne bliver opmuntret til at investere i energirenovering og andre boligprojekter, der kan give både arbejdspladser og lærepladser og sætte gang i hjulene rundt omkring i hele landet. Og så er der heller ingen tvivl om, at det også vil gøre en del sort arbejde hvidt. Så alt i alt ser fremtiden lidt mere positiv ud med regeringens vækstplan, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Fik du set:

Håndværkeren - 26. feb. 2013 - kl. 15:48 TV: En kilometer: Her er verdens højeste bygning

Kilde: Mestertidende.dk

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere