Se hvem der arbejder mest

Mandlige lastbilchauffører topper liste over erhverv, som arbejder mest

Lastbilchauffører topper listen med en gennemsnitlig arbejdsuge på over 45 timer. (Arkivfoto/Stine Larsen)
Lastbilchauffører topper listen med en gennemsnitlig arbejdsuge på over 45 timer. (Arkivfoto/Stine Larsen)

I alt 16.300 beskæftigede har deltaget i en national undersøgelse af arbejdsmiljø og helbred.

Undersøgelsen gennemgår blandt andet hvilke erhverv, der er har de længste arbejdstider, og her er der stor forskel på, hvor lang tid vi bruger på jobbet.

Alle deltagerene i undersøgelsen rapporterer en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer, men regner man eventuelle ekstratimer med, er der stor forskel på, hvor lang tid vi bruger på jobbet.

For følgende arbejdsgrupper gælder en ugentlig arbejdstid på over 40 timer:

Mekanikere, gartnere og landmænd, salgs- og indkøbsagenter, naturvidenskabelige akademikere, speditører og ekspeditører, maskinførere, slagtere og bagere, jurister, læger, dagplejere og børneomsorgsbeskæftigede, ledere og på førstepladsen ligger lastbilchauffører.

I bunden af listen ligger kasseassistenter, der har en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på under 30 timer.

Tryk på de grå bokse for at sortere i statistikken.</p><p><b>Kvinder arbejder mindre end mænd</b><br /> Undersøgelsen viser desuden, at danskere mellem 18 og 24 år har en kortere ugentlig arbejdstid end gennemsnittet, men at de også sjældnere har fast arbejde.</p><p>Også på kønnene er der forskel. For mens den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid for mænd ligger på 39,5 timer, er arbejdstiden 35,2 timer for kvinder. Mænd arbejder altså i gennemsnit fire timer mere om ugen end kvinder, men til gengæld er der flere kvinder der arbejder om natten.</p><p>Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har arbejdstidens længde og placering på døgnet stor betydning for, om man kan nå at restituere, og den er også afgørende for, om der opstår konflikter mellem arbejde og privatliv.</p><p>For alle resultater gælder, at der er taget hensyn til den statistiske usikkerhed.</p><p><i><b>Mobilbrugere kan se listen <a href="http://php.ekstrabladet.dk/redaktionelt/EB3/arbejdstider/" target="_blank">her</a>.</b></i></p>

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere