TV: En kilometer: Her er verdens højeste bygning

Hvis alt går efter planen, står verdens højeste bygning færdig i 2018

Læs også:

Håndværkeren - 20. feb. 2013 - kl. 21:23 TV: Nu kommer de selvlysende motorveje

I sidste uge afslørede prins Al Waleed Bin Talal, at han har solgt sin overdådige specialbyggede Airbus A380, der gik under betegnelsen 'det flyvende palads'. Det skriver Arabian Business.

Flyet havde alt fra koncertsale og kongesuites, til svømmebassiner med store skærme i bunden, som viste udsigten under flyet. Normalt er der plads til 800 personer i flyet, som prinsen fik ombygget for omkring to milliarder kroner.

Det vides ikke, hvad prinsen fik for flyet, men tilsyneladende er aftalen om, hvem der skal bygge verdens højeste bygning, nu faldet på plads.

Og det blev britiske Mace Group, som også står bag den 310 meter høje britiske bygning 'The Shard i London, som har fået kontrakten hos den saudi arabiske milliadær. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Læs også: TV: Vild maskine spytter fortov ud

Skaber jobs
- Visionen om at konstruere verdens højeste tårn i Jeddah tilhører HKH Prins Al Waleed bin Talal. Hans vision er også, at projektet vil sætte vores elskede kongerige på listen over alverdens seværdigheder.

- Desuden vil projektet medvirke til at skabe hundredvis af jobs til vores saudiske landsmænd, siger Waleed Abdul Jaleel Batterjee, administrerende direktør for The Jeddah Economic Company, som har udpeget Mace Group.

Bygningen er allerede døbt Kingdom Tower og har et budget på omkring syv milliarder kroner.

Da rygter om projektet begyndte at florere i 2011 forlød det, at bygningen skulle være en mil høj, hvilket svarer til 1.600 meter, men det har man altså tonet en smule ned nu.

Læs også:

Håndværkeren - 20. feb. 2013 - kl. 14:07 Arabere donerer millioner i vild sympatikampagne

Kingdom City: 100 milliarder kroner
Den nuværende plan er, at bygningen skal være en kilometer høj og stå færdig i 2018.

Kingdom Tower vil have et indvendigt areal på omkring 500.000 kvadratmeter og bliver altså mere end tre gange så høj som 'The Shard'. Fra bygningen vil der være udsigt over Rødehavet.

Den præcise højde på bygningen kendes dog ikke endnu, fordi de fulde planer om om Kingdom Tower endnu hemmeligholdes.

Men det fremgår af præsentationer, at Kingdom Tower skal være trekantet, fordi det giver en mere stabil struktur og en bedre aerodynamik. Man frygter dog allerede nu, at jorden i Jeddah kan være for blød til at bære en en kilometer høj bygning.

På sigt er der planer om, at et fem kvadratkilometer område omkring Kingdom Tower, også kaldet Kingdom City, skal ombygges for omkring 100 milliarder kroner.

Det er arkitekterne Adrian Smith og Gordon Gill, der står bag designet af Kingdom Tower.

Læs også:

Håndværkeren - 15. feb. 2013 - kl. 15:26 TV: Vanvid! Kom ned fra den kran, knægt

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere