Regeringen i kovending: Håndværkerfradraget kommer tilbage

Håndværkerfradraget genopstår i 2013 som en del af regeringens nye vækstplan

- Vi kan ikke rette op på den dårlige konkurrencevene fra den ene dag til den anden. Vi står foran et langt, sejt træk, siger Helle Thorning-Schmidt . (Arkivfoto/AP)
- Vi kan ikke rette op på den dårlige konkurrencevene fra den ene dag til den anden. Vi står foran et langt, sejt træk, siger Helle Thorning-Schmidt . (Arkivfoto/AP)

Læs også:

Se også: Nyt energitilskud måske på vej til boligejere

Boligjobordningen, der er bedre kendt som håndværkerfradraget, forsvandt ved udgangen af 2012, fordi det ifølge regeringen var alt for dyrt.

Men nu genopstår håndværkerfradraget i 2013 som en del af den vækstplan, som regeringen præsenterede i dag.

Den nye ordning skal give fradrag for håndværkerudgifter i private hjem.

- Regeringens vækstplan indeholder reelle og markante lempelser, som gør det attraktivt at investere i danske virksomheder.

- Det er ikke en vækstpakke, men en samlet vækstplan frem mod 2020, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på et pressemøde tirsdag.

Og den vurdering er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) enig i. Det sagde hun, da hun indledte mødet.

- Vi kan ikke rette op på den dårlige konkurrencevene fra den ene dag til den anden. Vi står foran et langt, sejt træk, siger Helle Thorning-Schmidt .

Vækstplanen blev på et pressemøde præsenteret af statsministeren, Margrethe Vestager, finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Læs også:

Se også: Farvel til fradrag koster arbejdspladser

Også skattelettelser
Det er helt essentielt at styrke de danske virksomheder, hvis Danmark skal komme igennem den internationale, økonomiske krise og genskabe nogle af de job, der er blevet tabt.

Selskabsskatten sænkes derfor fra 25 procent til 22 procent, mens regeringen også vil sænke væksten i det offentlige forbrug fra 0,8 procent til 0,4 procent næste år.

- Vi sender fra regeringen et meget klart signal til virksomhederne. Der er brug for ro og stabilitet, så de kan koncentrere sig om at drive virksomheder.

- Hvis vi vil genvinde de job, vi har mistet, skal vi hjælpe virksomhederne, siger Margrethe Vestager.

Udspillet bærer navnet 'Vækstplan DK - Stærke virksomheder, flere job', og det er en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.

Læs også:

Se også: Byggeriet: Boligjobordning giver mindst 5000 job

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere