Solvarmeteknologi vil overtage solcellemarkedet

Efter solcelleeventyret står ny og højeffektiv solvarmeteknologi kombineret med varmepumper på spring til at erobrer markedet

To-tre solvarmepaneler er ofte tilstrækkeligt til at levere varmt vand og rumopvarmning til en almindelig hustand i modsætning til solcellepaneler, som hurtigt fylder det meste af en tagflade og så endda leverer en meget mindre energimængde. (Foto: Colourbox)
To-tre solvarmepaneler er ofte tilstrækkeligt til at levere varmt vand og rumopvarmning til en almindelig hustand i modsætning til solcellepaneler, som hurtigt fylder det meste af en tagflade og så endda leverer en meget mindre energimængde. (Foto: Colourbox)

Læs også:

Se også: Karteller giver fængselsstraf

Det bratte stop for solcelleeventyret har efterladt store huller i ordrebøgerne hos mange installatører.

Men det er lys forude og det er fortsat med Solen som energikilde. Frem af skyggen fra solcelle-boomet træder nemlig de "gamle solfangere" - eller rettere en vifte af højeffektive solvarme-løsninger bl.a. fra firmaet Sonnenkraft i Tølløse på Sjælland. Trods det tyskklingende navn er virksomheden pæredansk og er en del af danske VKR Holding, som også tæller bl.a. VELUX.

Det skriver Mester Tidende.

- Selvom Sonnekraft også har solcelleløsninger, og gerne leverer sådanne løsninger, så er vores fokus helt klart på solvarme. Altså løsninger, hvor vi udnytter solens varme direkte uden først at omdanne energien til en anden energiform, som f.eks. el.

Når vi målrettet udvikler løsninger omkring solvarme til varmt vand og rumopvarmning, så er det med udgangspunkt i det faktum, at en solfanger udnytter energien mange gange bedre end solcellepaneler, forklarer adm. direktør Thomas Egelborg, Sonnenkraft Scandinavia.

To-tre solvarmepaneler er ofte tilstrækkeligt til at levere varmt vand og rumopvarmning til en almindelig hustand i modsætning til solcellepaneler, som hurtigt fylder det meste af en tagflade og så endda leverer en meget mindre energimængde.

Læs også:

Se også: Det offentlige står bag hver tredje nybyggeri

Sol+varmepumpe
Sonnenkraft har for nylig løfte sløret for en ny, effektiv solvarmeløsning SOL+, som indeholder en varmepumpe der understøtter solvarmen, og således dækker husholdningens energibehov til frisk varmt vand og opvarmning 100 pct.

- HP12M varmepumpen er markedets mest effektive i sin klasse med en COP på 4 og den intelligente styring sikrer, at varmepumpen kun producerer præcis den mængde energi, der på ethvert tidspunkt er behov for. Det giver en besparelse i det samlede energiforbrug på op til 20 pct.

- En almindelig varmepumpe har som bekendt to driftshastigheder – fuld styrke og fuldt stop. HP12M kan tilpasse hastigheden efter det aktuelle energibehov. Det betyder, at varmepumpen ikke spilder unødig energi og det sparer mange penge, fortæller Thomas Egelborg

Kombinationen af solvarme og en supplerende varmepumpe betyder, at behovet for en gas- eller olieløsning er historie. Husejeren skal blot finde plads til solvarmebeholderen inde i huset, for varmepumpen opstilles udenfor. På den måde sparer husejeren en masse plads. HP12M har et elegant design og det udendørs modul er beklædt med aluminium, som giver det en levetid på mere end 20 år. Oven i købet er varme-pumpen fuldt operationsdygtig ved temperaturer ned til -20 grader C.

Ud over at HP12M varmepumpen indgår i SOL+ løsningen, kan den også integreres med de fleste af de varme- og varmtvandsløsninger fra Sonnenkraft, der allerede er installeret.

Læs også:

Se også: Muligt håndværkerfradrag til energirenoveringer

Kilde: Mestertidende.dk

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere