TV: Elskovsrede imploderer i dynamithelvede

Her imploderer et gammel kræftværk, hvor et ældre par elskede som unge

På få minutter forsvandt et kolossalt kraftværk, der har tårnet sig ind over San Diego Bay i USA siden slutningen af 1950'erne.

Måneders planlægning gik op i en højere enhed, da den mægtige struktur forvandlede sig til en hvirvelvind af beton og stål tidlig lørdag morgen.

Helt fra klokken fire om morgenen strømmede tilskuere til området for at se det 50 meter høje kraftværk forsvinde. Og kort tid efter kunne tilskuerne iagttage, hvordan 136 kilo dynamit fik den gamle kraftværk til at imploderer i en gigantisk støvsky.

På stedet skal der bygges en kæmpe parkeringsplads i stedet.

Frækt kraftværk
Mens det var et stort fremskridt i forhold til byens udvikling, var det ikke alle, der var lige begejstrede. For selv om kraftværket tidligere har genereret op mod 700 megawatt, har det midlertidigt også haft andre funktioner for byens borgere.

- Kraftværket var et af de hemmelige steder, hvor vi plejede at knalde, siger Olga Lopez, der har boet i San Diego Bay hele sit liv.

Hun var mødt op sammen med sin mand Frank og deres barnebarn på 16 år. De mente også, at det byen nu er lidt mere trist uden det gamle kraftværk.

- Kald mig gammeldags. Jeg kan ikke lide, når tingene ændrer sig, selv om jeg ved, at de bliver nødt til det, siger han til det lokale medie UT San Diego.

Anlægget blev nedlagt i 2010, og det har kostet omkring 220 millioner kroner at rive det ned.

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere