AaB fastansætter to robotter

To robotter er blevet ansat som faste medarbejdere på Nordjyske Arena

Der hersker ingen tvivl om, hvor denne robot hører hjemme. (Foto: AaB)
Der hersker ingen tvivl om, hvor denne robot hører hjemme. (Foto: AaB)

Læs også:

Thorning overvejer at genindføre håndværkerfradraget

I løbet af den seneste sæson har græsset under de aalborgensiske fodboldspillere på Nordjyske Arena været klippet og trimmet af to stribede robotter.

Robotplæneklipperne, som klarer størstedelen af den trivielle del af græsklipningen af AaB's fodboldbane, har i prøveperioden gjort arbejdet så godt, at kommunen nu har besluttet sig for at fastansætte dem.

- Husqvarnas robotplæneklipper Automower har klippet AaBs populære hjemmebane upåklageligt i alt slags vejr, siger tekniker Bjarne Svane fra Aalborg Kommune.

- Greenkeeperne har fået frigivet tid til ekstra specialbehandling af plænen, kommunen har fået frigivet økonomiske ressourcer og så er AaB nu nummer tre i ligaen, siger han.

Læs også:

Dræber i hjemmet: Kræver 300 liv om året

Særlig opfindelse
Maskinerne er dog ikke den type, som fjerner det klippede græs fra banen. Men ved hjælp af en særlig opfindelse er det lykkedes at undgå klumper af græs på plænen.

- I samarbejde med Husqvarna udviklede vi en særlig kost, som vi spændte på robotterne. Kosten har siden sørget for, at græsset bliver spredt og ikke samler sig i klumper, siger Bjarne Svane.

- Erfaringerne med robotplæneklippere på Nordjyske Arena fortæller os, at vi også må kunne bruge Automower til andre boldbaner i kommunen.

- Det vil hjælpe os med at frigive ressourcer til andre opgaver. Og med de erfaringer, vi har gjort os på Nordjyske Arena, vil det være let at igangsætte. Så jeg regner klart med at ansætte flere Automower i 2013, siger han.

Læs også:

TV: Her er verdens tungeste metalband