TV: Her koster parkeringspladser 2,2 mio.

Historiske priser: Parkeringspladser i Hong Kong koster nu det samme som et hus

  • En enkelt parkeringsplads i den eksklusive del af Hong Kong er solgt for over 2,2 mio. kroner, skriver lokale medier, som citerer data fra tinglysningskontoret. (Foto: AP)
En enkelt parkeringsplads i den eksklusive del af Hong Kong er solgt for over 2,2 mio. kroner, skriver lokale medier, som citerer data fra tinglysningskontoret. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Læs også: TV: Fræk fartbølle skræmmer livet af betjente

Spekulanter i ejendomme opkøber parkeringspladser i Hong Kong som aldrig før, og det har nu fået priserne op på et historisk højt niveau.

Både parkering og andre former for fast ejendom i Hong Kong er blevet rasende dyre, fordi byen er fyldt med stejle bakker, og fordi at den kinesiske regering har stramme regler omkring udvidelser og nybyggeri, skriver AP.

Det er derfor næsten umuligt at parkere i byen med mindre man ejer en parkeringsplads.

Det står i stærk kontrast til, at Hong Kong har 443.000 personbiler, men 479.000 private parkeringspladser, ifølge regeringens oplysninger.

Alligevel er priserne for en parkeringsplads nu på højde med et hus.

2,2 mio for p-plads
I løbet af weekenden solgte et byggefirma omkring 500 parkeringspladser, som ligger tæt ved lejlighedskomplekser i en forstad.

Her var prisen 964.000 kroner per parkeringsplads.

Og i en kommerciel bygning nær byens finansielle distrikt på Hong Kong Island, har en investor sat 34 parkeringspladser til salg for 74 mio. kroner. Det skriver lokale medier.

Læs også: Ny app advarer fartsyndere om fotofælder

En enkelt parkeringsplads i den eksklusive del af byen, Repulse Bay kvarteret, er solgt for over 2,2 mio. kroner, skriver lokale medier, som citerer data fra tinglysningskontoret.

Og i morgen bliver en enkelt parkeringsplads sat på auktion med en startpris på 473.000 kroner i et middelklassekvarter.

Til sammenligning koster en spritny treværelses lejlighed et det nye kvarter, Festival City, cirka 6 millioner kroner, eller hvad der svarer til 62.000 kroner per m2.

Fordoblet siden 2009
Dermed er priserne for fast ejendom næsten oppe i de priser, de havde i 1997, kort før både byens ejendomsmarked og store dele af den asiatiske aktiemarked kollapsede totalt og udløste en finansiel krise.

Men fordi Hong Kongs valuta er knyttet til den amerikanske dollar, så kan de politiske beslutningstagere i Kina ikke tage konventionelle foranstaltninger i brug for at reducere priserne på fast ejendom som eksempelvis at hæve renten.

Huspriserne er i Hong Kong fordoblet siden slutningen af 2009 og er i dag blandt de højeste i verden.

Læs også: TV: Umuligt! Kører traktor op fra flodbund

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere