Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel
Swipe header Håndværkeren

Vi betaler for meget for håndværkere

Vi betaler de mere, end vi behøver for håndværkeres arbejde. Det mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på baggrund af en ny undersøgelse

  • Vi betaler langt mere, end vi behøver, for håndværkere. (Modelfoto/Colourbox)
Vi betaler langt mere, end vi behøver, for håndværkere. (Modelfoto/Colourbox)

Læs også: Konkurskarantæne kan stoppe plattenslagere

Der er ikke noget at snakke om - når vi har brug for en håndværker, skal det bare være nu.

Vi indhenter ikke forskellige tilbud, og vi forhandler ikke om de priser, som håndværkerne giver. Det viser en ny undersøgelse udført af Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Konsekvensen er, at vi betaler langt mere, end vi behøver, for håndværkere.

- Når forbrugerne undlader at forhandle priser og heller ikke indhenter flere tilbud, så betaler de mere, end de behøver for håndværkernes arbejde. Det går naturligvis ud over den enkelte forbruger, men det svækker også håndværkernes vilje til at konkurrere indbyrdes, siger Hanne Kristensen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det er nemlig kun hver tredje, der forhandler om prisen med håndværkeren, og blandt dem, der forhandler, får ni ud af ti noget ud af det. Enten i form af lavere priser eller en bedre aftale.

Lav en skriftlig aftale
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefaler derfor, at man undersøger markedet og indhenter flere tilbud, før man bestiller sin håndværker.

- Udover at forhandle om prisen og undersøge, om andre har bedre tilbud, er det vigtigt, at forbrugerne laver klare aftaler med håndværkerne om, hvad de skal lave, og hvilke forventninger der er til slutresultatet, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Selv om en mundlig aftale er lige så bindende, så anbefaler Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at man udformer en skriftlig aftale. Med en skriftlig aftale undgår man i højere grad misforståelser, og det kan være umuligt at bevise, hvilken aftale man havde i første omgang, hvis den kun var mundtlig.

Hvis du står og mangler en håndværker, kan du gratis og uforpligtende indhente håndværkertilbud via ekstrabladet.dk/kup/byggestart.

Læs også: Bred politisk aftale om solceller

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere