Bedre sikkerhed går gennem bygherrerne

Dansk byggeri glæder sig over, at Arbejdstilsynet under gårdsdagens byggepladsrazzia satte fokus på bygherrernes ansvar for den gode planlægnings betydning for et godt arbejdsmiljø

Det ender i ren Klondyke, hvis ikke sikkerheden på arbejdspladsen er i orden, mener arbejdsmiljøchefen i Dansk Byggeri. (Modelfoto/Colourbox)
Det ender i ren Klondyke, hvis ikke sikkerheden på arbejdspladsen er i orden, mener arbejdsmiljøchefen i Dansk Byggeri. (Modelfoto/Colourbox)

Læs også: Udenlandske vikarbureauer kan blive en dyr fornøjelse

Der blev givet 173 strakspåbud og forbud, da Arbejdstilsynet for leden (onsdag 21. november) var på kontrolaktion på 120 arbejdspladser i hele landet. Denne gang var fokus rettet mod planlægning og koordinering af det daglige arbejde på byggepladserne, fordi det kan give anledning til farlige situationer.

- Der er vejen frem. En forudsætning for en bedre sikkerhed er mere planlægning og koordinering af det daglige arbejde. Og her er det bygherren, der sidder med nøglen. Han skal sørge for, at sikkerhed og arbejdsmiljø bliver tænkt ind i planlægningen og koordineret af arbejdet. Arbejdstilsynet sætter fokus det helt rigtige sted, og det er med til at fremme det arbejde, som flere bygherrer allerede gør, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Det var særligt fællesområderne, der hvor alle på byggepladserne færdes dagligt, som Arbejdstilsynet inspicerede under deres razzia i går.

Læs også: Vi betaler for meget for håndværkere

- Det er bygherrernes ansvar, at sikkerheden på arbejdspladsen er i orden - ellers ender det i ren Klondyke. Udfordringen på byggepladserne er, at det er en arbejdsplads, der hele tiden pakker sammen og starter forfra med nye samarbejdspartnere. Derfor skal sikkerheden løbende tænkes på ny, og rammerne for sikkerheden på byggepladsen skal tegnes meget tydeligt hver gang, siger Mette Møller Nielsen.

Dansk Byggeri har noteret, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Enhedslisten har sat flere penge af til området. Blandt andet skal byggebranchen og Arbejdstilsynet i fællesskab udarbejde en handleplan, der skal nedbringe antallet af arbejdsulykker.

- Jeg glæder mig over, at fokus på planlægning og koordinering betyder, at det er sikkerheden på tegnebrættet - og altså inden arbejdet på byggepladsen går i gang - som skal prioriteres. Vi ser frem til at komme i gang med handleplanen, siger Mette Møller Nielsen.

Læs også: Solceller sender lejlighedspriser i vejret

Kilde: Mestertidende.dk

Seneste Nyt
Mest læste
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen