Elendigt håndværk udskyder åbning af Limfjordsbro

En ny bro leveret fra Polen er fyldt med fejl og skal svejses om

Det skyldige skib, der påsejlede Jernbanebroen over Limfjorden. (Polfoto/Søren Schnoor)
Det skyldige skib, der påsejlede Jernbanebroen over Limfjorden. (Polfoto/Søren Schnoor)

Læs også: Havnechef: - Det må sgu ikke ta' et halvt år!

Åbningen af Jernbanebroen over Limfjorden er blevet udskudt på ubestemt tid.

Det sker fordi, at svejsningerne på den nye bro er så dårlige, at de skal fræses op igen og laves helt forfra. Det skriver ing.dk.

I uge 42 modtod MT Højgaard, som har totalentreprisen for Jernbanebroen over Limfjorden, en ny bro fra Polen. Det viste sig dog, at broen ikke var i nærheden af det kvalitetsniveau, som Banedanmark og MT Højgaard har forudsat.

I en mail til ing.dk forklarer MT Højgaard, at kontrollen af svejsningerne har ‘vist et stort omfang af fejl, især rodfejl’. Rodfejl betyder, at fejlene ligger i den nederste del af svejsefugen, og derfor skal hele fugen fræses op igen, før fejlen kan rettes.

Intet overblik
MT Højgaard har endnu ikke overblik over, hvor lang tid det vil tage at udbedre fejlene, og derfor er åbningen af Jernbanebroen over Limfjorden udskudt på ubestemt tid.

Transportminister Henrik Dam Kristensen har ellers tidligere udtalt til Nordjyske.dk, at han håbede på, at broen var færdig ved udgangen af november.

Det finske containerskib Ramona påsejlede jernbanebroen i marts måned, hvilket ødelagde store dele af den 300 ton tunge broklap og sporanlægget. Sidste gang broen blev påsejlet var tilbage i 1956.

Læs også: TV: Trucker-trick med gigantisk bomuldspølse

1 af 3 Påsejlingen smadrede sporanlægget. (Polfoto/Søren Schnoor)
2 af 3 Al togtfafik mellen Aalborg og Vendsyssel har i flere måneder været lukket på grund af ulykken. (Polfoto/Søren Schnoor)
3 af 3 Det skyldige skib, der påsejlede Jernbanebroen over Limfjorden. (Polfoto/Søren Schnoor)
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen