Swipe header Håndværkeren

TV: Bygger overlevelsesbold til dommedag

En kinesisk mand har bygget en bold, der angiveligt kan klare de største katastrofer

  • (Foto: ekstrabladet.dk)
(Foto: ekstrabladet.dk)
1/2
Næste »

Kineseren Yang Zongfu har brugt to år og en mindre formue på at bygge en gul bold, der skal redde ham og hans familie fra en lang række potentielle katastrofer.

Den gule boble, der bliver kaldt ’Kinas Noahs Ark’, er så hårdfør, at den skulle kunne beskytte Zongfu-familien mod radioaktiv stråling, ild og meget høje temperaturer.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-08-14 kl. 12.01.15 Håndværkeren - 15. aug. 2012 TV: Offroad truck lavet til luksus-limo

I TV-klippet i toppen af artiklen tester Yang Zongfu sin overlevelsesbold ned ad en 45 meter lang bakke i Zheijang-provinsen i Kina. Udover en lille rift på kinden slap Yang fra det vilde testforsøg uden mén. Riften skyldtes angiveligt, at han havde sin hjelm forkert på.

Bolden, der måler 366 centimeter i diameter, kan huse en familie på tre i op til to uger, og den kan angiveligt beskytte dem mod de største katastrofer takket være 300 fjedre og 75 airbags.

SE OGSÅ:

AP120331019600 Håndværkeren - 16. aug. 2012 TV: Mand springer fra 350 meter høj bro

Ifølge den kinesiske avis China Daily har en mand i Shanxi-provinsen i det nordlige Kina allerede besteilt 15 styk af Yangs spektakulære opfindelse. Prisen er ukendt, men Yang Zongfu har brugt knap 1,5 millioner danske kroner på at udvikle overlevelsesbolden, så helt billig er den formentlig ikke.

SE TESTEN AF DEN SPEKTAKULÆRE OPFINDELSE I TV-KLIPPET I TOPPEN AF ARTIKLENFølg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere