Swipe header Håndværkeren

TV: 8-årig dreng smadrer kæmpeskorsten

8-årige Jamie Brown fik lov til at sprænge den 70 meter høje Steetley-skorsten i Hartepool i luften

  • Jamie Brown udløser her ugens skrald i den nordengelske by, Hartepool (Foto: ekstrabladet.dk)
Jamie Brown udløser her ugens skrald i den nordengelske by, Hartepool (Foto: ekstrabladet.dk)
1/2
Næste »

Der var en noget utraditionel førstepræmie på spil, da velgørenhedsorganisationerne Hartepool RNLI og Hartepool & District Hospice forleden havde fundet tombolaen frem i den nordengelske by, Hartepool.

Vinderen kunne nemlig få lov til at trække i sikkerhedsvesten og sprænge et af byens kendetegn, den 70 meter høje Steetley-skorsten, i luften.

Blandt de cirka 6000 lodder, der blev solgt for et pund stykket, endte vinderloddet hos Dave Fricker, der dog ikke havde tænkt sig at benytte det unikke ødelæggelsestilbud. Han gav i stedet for præmien videre til sit barnebarn, den bare 8-årige Jamie Brown.

SE OGSÅ:

Brandhaneulykke Håndværkeren - 28. jul. 2012 TV: Ups! Dér røg byens vandforsyning

Mandag fik den lille vinder så den store ære af at udløse sprængningen af den enorme skorsten foran et stort opbud af tilskuere og journalister.

Steetley-skorstenen blev bygget i begyndelse af 1960'erne og var en del af byens store produktion af magnesium, der i sin storhedstid spyttede mere end 5.000 ton magnesium ud om ugen.

Skorstenen har dog været lukket i flere år, og da ejerne Starford Holdings ikke har kunne sælge det høje bymærke besluttede de sig for at jævne grunden. I stedet for har de planer om at opføre et nyt byggeri i milliardklassen, hvor 484 nye boliger med havudsigt skal bygges.

SE DEN LILLE JAMIE BROWN SMADRE STEETLEY-SKORSTENEN I TOPPEN AF ARTIKLEN

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere