GALLERI: 35.000 skruer i unik konstruktion

Hippie-domen har siden sidste år budt på hyggelig stemning til Roskildegæsterne, og i år har den fået vokseværk

Der er flere sjove bygninger på Roskilde Festival, og en af de mest imponerende konstruktioner er den 400 kvadratmeter store dome, som arkitekt Kristoffer Teglgaard, Benny Jepsen og ingeniør Henrik Almegaard fra Bureau Detours står bag at opføre.

SE DET FÆRDIGE RESULTAT I GALLERIET OVENOVER ARTIKLEN

SE OGSÅ: GALLERI: Danmarks billigste gør-det-selv-sommerhus

Den populære konstruktion havde debut på Roskilde Festival sidste år, men i år har den fået vokseværk og blevet dobbelt så stor.

SE OGSÅ: TV: Europas rekordskyskraber indviet

Ekstra Bladet Håndværkeren har fulgt den anderledes byggeproces i den uge, som det tog at skrue domen sammen. Konstruktionen består af 600 krydsfinerplader, fordelt på 140 præfabrikerede moduler, og ret præcist 35.000 skruer, lidt lim og intet andet.

FIK DU LIGE SET: TV: Smadrer kærestens bil med hammer

Affalds-træ
Den kreative arkitekt Kristoffer Teglgaard vil gerne ændre den måde man traditionelt tænker arkitektur på, og betegner sig selv som lidt af en hippie. Domen er inspireret af en hippie-konstruktion fra 1960’erne af den amerikanske arkitekt Buckminster Fuller.

- Vi har brugt det dårligste træ, kan man sige. For at optimere udnyttelsen af træet bedst. På den måde dækkes mest muligt areal, med mindst mulig materiale. Og det jo en miljøvenlig måde at bygge på, som hippierne har taget til sig, fortæller Kristoffer Tejlgaard.

Hey, husk lige at sætte et kryds: Så skal der stemmes: Årets Roskilde-babe

- Hvad er det, domen kan?

- Der er en helt speciel, næsten højhellig oplevelse, når man går ind i domen. Sidste år blev Roskilde Festival helt forelsket i rummet på grund af den unikke stemning, som er derinde.

For eksempel på vej hjem fra en vild koncert klokken fire om morgenen, er det ret fantastisk at gå ind i et helt roligt rum med otte meter til loftet.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen