Mærkeligt værktøj på auktion

Auktion: Udbuddet er stort, varieret og billigt - til gengæld er varerne oftest godt brugt, når de kommer under hammeren hos Dansk Maskinbørs A/S

Sjækler af nærmest uhørt store dimensioner. Pallen under er en standard EU-palle.
Sjækler af nærmest uhørt store dimensioner. Pallen under er en standard EU-palle.

Står du og mangler en redningsbåre fra en vindmølles såkaldte højderedningsudstyr, eller har du måske set dig lun på en særdeles overdimensioneret sjækkel, hvis hul er stort nok til en håndbold, så kan løsningen være at tage med på den næste auktion hos Dansk Maskinbørs.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!I virksomhedens hal, der ligger et langt stenkast fra det lokale messecenter i Herning, er gulvet fyldt med paller og kasser, som rummer alskens forskellige slags værktøj, beslag og udstyr.

– Jeg er tit blevet spurgt om det, og jeg har ofte forsøgt at komme på noget, som vi ikke har prøvet at sælge. Men det kan jeg ikke, fortæller Johannes Jensen, der har været en del af Dansk Maskinbørs siden 1979.

Oparbejdet ekspertise
Ni år senere overtog han ledelsen, og siden 1994 har han været eneejer af firmaet. Han er beskikket auktionarius af Justitsministeriet.

Cirka otte gange om året holder Dansk Maskinbørs faste auktioner på egen matrikel, men den del er i virkeligheden kun en begrænset del af foretagendet.Hblse genbrugspriser gr ud over kunderneHåbløse genbrugspriser går ud over kunderne– Vi har gennem årene oparbejdet en ekspertise i såkaldte udrykkerauktioner overalt i landet. Der er ikke nogen begrænsninger rent branchemæssigt. I sidste måned solgte vi for eksempel godt 50 nye og lettere brugte campingvogne fra en forhandler i Trekantområdet, der er lukket, påpeger Johannes Jensen.

Årsagen til, at auktionshuset rykker ud i det respektive virksomheder for at klare ærterne, handler om noget så basalt som godt købmandskab.

Fysisk til stede
– I stedet for at klare tingene over nettet vil vi stå derude fysisk, og det er der, vi adskiller os fra konkurrenterne. Når man står ude hos den potentielle køber, så er det altså lidt nemmere lige at få et bud eller to mere, når man har argumenterne i baghånden, fortæller Johannes Jensen, der selv styrer hammeren.Monster-Mercedes med 612 hkMonster-Mercedes med 612 hkOg selv om et bud eller to ikke lyder af meget, så er prissedlen ofte oppe i seks cifre på en lang række af de produkter, som ryger gennem Dansk Maskinbørs.

Indtil 2008 var op imod 90 procent af de auktioner, som Johannes Jensen og hans fire medarbejdere håndterede, frivillige.

Masser af effekter
Det tal har dog ændret sig, så det i dag mere er fifty-fifty, altså halvt konkurser og halvt frivilligt.

Næste auktion på matriklen i Herning er 23. juni, og selv om der er mere end to måneder til, er auktionshallen allerede godt fyldt med effekter.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Fra et krøjegear og en masse kabler over lidt plastvæv og en pladevibrator til en håndfuld byggestrømtavler og et bagsæde til en Mercedes ML.

Listen over varer kan i øvrigt ses på dmb.dk – og den opdateres naturligvis løbende.

1 af 3 Næste år kan Johannes Jensen fejre 25-års jubilæum som leder af Dansk Maskinbørs, der også er kendt under navnet Herning Maskinauktion.
2 af 3 Der er typisk en hel masse næsten nyt værktøj under hammeren på auktionerne i Herning.
3 af 3 Sjækler af nærmest uhørt store dimensioner. Pallen under er en standard EU-palle.

Skærm

Hent flere
Hent flere