Hemmelig kæmpekran til frømandskorpset

Søværnets Frømandskorps i Kongsøre har netop fået leveret og monteret en ny kæmpekran, der måler 12 meter i højden

Det er hemmeligt, hvad Frømandskorpset skal bruge en ny kæmpekran til i Kongsøre. Men det er et faktum, at den enorme kran har en totalhøjde på 12 meter.

Øverst på kranen er monteret et rotorblink for at advare lavtflyvende fly og helikoptere. Udlæggeren på kranen er hele 13,5 meter lang og på den er monteret en 16T Stahl SHR wiretalje. Inderst på udlæggeren er monteret en 'garage' der skærmer wiretaljen for vind og vejr. Egenvægten for kranen er mere end 20T.Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Kranen er produceret hos Fodgaard’s mangeårige leverandør af store svingkraner Vetter Krantechnik i Siegen, Tyskland og transporteret herfra til Kongsøre. Kranen blev rejst i uge ni og blev henover de to følgende uger monteret, tilsluttet og prøvebelastet.

Det er som nævnt hemmeligt præcist hvad Frømandskorpset anvender kranen til, og hvor på flådestationen kranen er monteret, men Søværnet vil dog gerne oplyse, at kranen blandt andet skal anvendes til at løfte Frømandskorpsets hurtigtgående både til og fra land.

Hvad mener du, at kranen ellers skal bruges til?

Læs mere på Mester Tidende...

Skærm

Hent flere
Hent flere