Spar bøden - nap en håndfri

Det koster 1500 kroner at snakke med mobilen mod øret. For omkring det halve får du en håndfri løsning, der selv slukker, hvis du tager headsettet af

Glem alt om Bluetooth-løsninger generation 2.0, der pludselig taber forbindelsen. Moderne håndfri løsninger kobler selv fra og til – og sparer dig for 1500 kroner i bøde.

Faktisk har det siden sommeren 1998 været forbudt at snakke med mobilen mod øret, men reglerne er skærpet fra årsskiftet, så det nu koster 1500 kroner at blive snuppet.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Der er med andre ord ingen vej uden om en håndfri løsning, og hvis du for et par år siden smed dit headset ud af vinduet i arrigskab over, at det konstant tabte forbindelsen og på rekordtid sugede din mobil tør for strøm, så fortvivl ikke.

De seneste generationer af Bluetooth-grejet er langt mere stabile og bruger mindre strøm.

Samtale-kvaliteten er også stærkt forbedret, fordi man nu benytter flere mikrofoner i systemerne og bedre digital støjreduktion, så din stemme fremhæves, mens baggrundsstøj og vindsus dæmpes digitalt.Hblse genbrugspriser gr ud over kunderneHåbløse genbrugspriser går ud over kunderneHvis man ikke orker en dims i øret, er en såkaldt speakerphone en mulighed. Den fungerer næsten som en bilradio med telefonopkobling. Og de nyeste systemer har tre højttalere, så lyden kommer i en slags surround.

Her får du tre løsninger til snak uden hænder.

Headset:

Plantronics Voyager PRO HD fra 750 kr. Andre leverandører: Jabra, Bose, Nokia m.fl.

Vi har prøvet Plantronics Voyager Pro HD, der kommer fuldt opladet fra fabrikken. Den skal blot ud af æsken, og så skal du parre din telefon. Det tager ganske få sekunder. Har man meget store hænder, kan knapperne opleves som lidt små. Efter et par minutter glemmer man, at dimsen sidder på øret. Lyden forekommer meget ren, når du modtager samtale – og for personen i den anden ende kan det være svært overhovedet at opdage, at du snakker i et headset.

En smart detalje er muligheden for at streame musik fra din mobil direkte i øret. Dimsen skruer så selv ned for musikken, når der er et opkald. Bliver du træt af at have det på, finder Plantronics selv ud af, at du har taget headset af og slukker det – og så ringer din mobil igen som normalt.

Fordele: Klar lyd direkte ind i øret, dæmper støj

Ulemper: Bliver let væk i bilen.

Håndfri via bilens musiksystem:

Opel Zafira Flexivan fra 4990 kr. Andre producenter: Fiat, VW m.fl.

Langt de fleste varebiler kan fra fabrikkens side leveres med en kombineret løsning, hvor håndfri opkobling er med i løsningen. Vi har de seneste uger prøvet Opel's system, og vi har også gode erfaringer med tilsvarende systemer hos bl.a. Hyundai og Mercedes-Benz.

Den største barriere i brugen af bilens lyd-system er faktisk den første gang, at man skal parre sin telefon med bilens system. Det skal gøres på lige så mange forskellige måder, som der er fabrikater. De fleste systemer genererer en kode, som du skal taste ind i telefonen for at tillade, at bilen parrer sig med telefonen. Husk også i telefonens opsætning at tillade automatisk opkobling, hver gang du sætter dig ind i bilen. De fleste systemer kan håndtere en stribe telefoner, så systemet genkender din telefon, når du sætter dig bag rattet.

Fordele: Lyd i bilens højttaler, nemt at bladre i kontakter, du ser, hvem der ringer.

Ulemper: Pris, svær at eftermontere, den ringer i bilen, hvis du står udenfor.

Speakerphone:

Jabra Freeway fra 650 kr. Andre producenter: Plantronics, Parrot, Nokia m.fl.

Jabra er blandt de største leverandører af speakerphones. Seneste model er Jabra Freeway, der er udført i en lækker gummioverflade. Så snart din telefon er parret, registrerer Freeway, at du sætter dig ind i bilen – og tænder dermed selv. Efter et par minutter har den fået overført dine kontakter og fortæller derefter på engelsk, hvem der ringer. Er det ukendt nummer, så siger den selve telefonnummeret. Meget praktisk, hvis det er en kunde, som du ikke orker at snakke med. Indkomne samtaler kan godt lyde lidt metalliske, men der kan skues højt op, så Freeway fungerer også i en gammel støjende kassevogn. Freeway kan også via en FM-sender transmittere lyden til bilens radio. Kan håndtere to tilsluttede telefoner på en gang.

Fordele: Fortæller, hvem der ringer, stort batteri, nem betjening i mørke

Ulemper: Placeres i solskærm, som så ikke er så anvendelig

Skærm

Hent flere
Hent flere