Over 1.000 km på en tankfuld i mikro-varebil

Toyota Yaris Van er en af de mindste og mest økonomiske varebiler på markedet lige nu

Tænk på en varevogn, og du tænker højst sandsynligt på en stor kasseformet en af slagsen. Men det behøver slet ikke være sådan. Denne Toyota Yaris er faktisk også en slags varevogn. Den er godt nok ikke helt så stor som en normal håndværkerslæde, men den har et lille varerum, hvor der engang var bagsæder.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Med lidt snilde kan du presse omkring en kubikmeters last ind i bagagerummet, hvis du ikke har noget imod, at du ikke kan se noget i bakspejlet. Med en trækkrog og en stige på taget vil den lille Yaris være en vinduespudsers drøm – hvis du arbejder i byen.

Motoren er en smule afslappet. Det er ikke, fordi den mangler kræfter – de kommer bare ikke helt til udtryk, når du beder den om det. Idéen med en dieselmotor er at have en masse moment i bunden, men den lille 1,4 liters motor skal godt op i omdrejninger for at sætte skub i tingene. Hvis du i stedet lader den blive i sjette og udnytter sejtrækket, så kan du godt sætte et par sekunder af til lidt turbotøven.Hblse genbrugspriser gr ud over kunderneHåbløse genbrugspriser går ud over kunderneMen når du så finder ud af, at den lille japaner går 25,6 km/l. i snit, så tilgiver du dog hurtigt den langsomme turbo. Med tanken fyldt til randen kan du køre 1075 km, før den siger stop, hvilket er imponerende i en så lille varebil.

Hvis du har tænkt dig at køre lange stræk, så kan det anbefales at få installeret en fartpilot for at tage presset af højrebenet. Efter et par dage i testbilen står det hurtigt klart, at hvis du til daglig fræser rundt i byen og ikke har brug for flere kubikmeter til alt dit værktøj, så er en lille varevogn faktisk en overvejelse værd. Og hvis du er vild med det nuttede design, så nap en tur i en Yaris.

Skærm

Hent flere
Hent flere