TV: Endelig! Chokolade-printeren

Et britisk firma har udviklet en ny 3D-printer, som skaber alverdens ting i chokolade - tjek den mærkelige maskine hér

De seneste par år har en bølge af forskellige 3D-printere skyllet ind over verden, og nu er der kommet en ny af slagsen. Normalt skaber en 3D-printer en genstand ved at skyde en lille stråle af en flydende substans ud, hvorefter det størkner, og vupti, så har du en kopi af Eiffeltårnet, den knap du mangler til skjorten eller bare en brevvægt.



Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!



Men hos firmaet Choc Edge i England er de gået i en mere spiselig retning i udviklingsarbejdet af deres 3D-printer. Den kan nemlig printe i chokolade.

Idéen er, at en mængde chokolade bliver smeltet, og herefter går udfordringen så på at holde temperaturen lige over det punkt, hvor den størkner. Herefter bliver det presset igennem et lille rør monteret på en gribearm, som styrer sig selv efter de data, du har givet computeren. Lag for lag kan du derfor opbygge alverdens figurer i 3D, som er lige til at spise.

Firmaet Choc Edge udspringer fra Exeter Universitetet i England, hvor dr. Liang Hao har udviklet en ny måde at printe chokolade på. Metoden hedder i faglige termer ChocALM, hvilket står for Chocolate Additive Layer Manufacturing. Selve printeren er udviklet af professorer samt studerende på skolen i Exeter.



TV: 6 hardcore oldschool Jeep'sTV: 6 hardcore oldschool Jeep's



Hvis du ikke kan vente med at komme igang med dine egne chokolade-print, er der heldigvis håb forude. Ti 3D chokolade-printere vil nemlig ryge på auktionssitet Ebay over det næste stykke tid, hvor de højstbydende kan få lov at nappe den med hjem. Hvis du godt kan vente lidt, så kan du i stedet lægge en bestilling ind hos Choc Edge i England.

Programmerne, der bruges til at køre den lille maskine, er af 'Open Source'-typen, som du frit kan downloade på din computer.

Se hvordan chokolade-printeren fungerer i klippet ovenfor...

Skærm

Hent flere
Hent flere