Monster-Mercedes med 612 hk!

Mercedes Geländewagen har været mærkets ultimative arbejdshest i 33 år, og nu kan du endelig få den med en V12-motor under hjelmen

Har du brug for en Mercedes, der hører ligeså meget hjemme på byggepladsen som foran slottet, der snildt kan trække tre tons på krogen, ikke har problemer med at krydse Sahara, eller kravle gennem en mudderpøl så let som var det nylagt asfalt? Så findes der kun én model til opgaven - Mercedes Geländewagen.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!I 33 år har modellen eksisteret i Mercedes' modelprogram. Grunden til dens utroligt lange liv er fordi, den er bygget til kun én ting: Nemlig at arbejde. Derfor bliver mærket også ved med at forfine den, og den næste udgave, som kommer i handlen til juni, bliver den ultimative G-klasse.

Det bliver nu endelig muligt at sætte kryds ved '65'-motoren. AMG-kendere vil vide, at netop dén betegnelse står for en enorm seksliters V12-motor med biturbo, som i denne udgave yder 612 hk og intet mindre end 1.000 newtonmeter.TV: 6 hardcore oldschool Jeep'sTV: 6 hardcore oldschool Jeep'sSelvom en Geländewagen er udstyret med firehjulstræk, så bør sådanne kræfter være mere end rigeligt til at få den til at spinde med alle fire hjul, hvis du klamper speederen i bund ved lyskrydset.

Samtidig med den nye motorvariant modtager G-klassen på tværs af udgaver også et mindre facelift. På fronten er der kommet en stribe led-lys til, mens sidespejlene er blevet opdateret til nyeste version. På AMG-versionerne kommer der også en ny grill og forkofanger, mens bremsekalibrerne nu bliver malet røde, og de kommer til skue bag et sæt massive 20 tommer alufælge.TV: Tilbage til Fremtiden-bilen flyver igen!TV: Tilbage til Fremtiden-bilen flyver igen!I kabinen er største nyhed at instrumentbordet er helt nyt, og fabrikken lover, at resten af interiøret nu er endnu mere luksuriøst end nogensinde før. Hvis du har godt med ekstra penge at bruge på din vogn, så findes der også en lang række muligheder for at personalisere din G-klasse gennem Mercedes' eksklusive Designo-program.

G65 topmodellen kommer i hjemlandet til at koste 264.180 euro, hvilket i Danmark vil svare til omkring 5,3 mio. kroner med afgift. Er din bankmand ikke helt med på den idé, så kan du spare en del ved at sætte køretøjet på gule plader. Alternativt kan du også vælge en af de mindre modeller, der også har fået nye motorer ved faceliftet.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Én af dem er den langt fra kedelige G63-udgave med mærkets 5,5 liters V8-biturbo motor. Den koster lige omkring halv pris uden afgift. Eller findes der en G500 med en benzin V8-motor under hjelmen eller en G350 BlueTec, der kører på diesel.

Hvad end du vælger, så får du Tysklands sejeste arbejdshest i stalden.

Skærm

Hent flere
Hent flere