275.000 kr. i bøde for tømrers momssvindel

Indehaverne af et tømrerfirma troede de kunne vente halvandet år med at afregne moms - men den går ikke

Hvis du mener, at dit tømrerfirma kan vente halvandet år med at betale moms, så kan du se frem til en stor bøde på et tidspunkt. (Foto: Colourbox)
Hvis du mener, at dit tømrerfirma kan vente halvandet år med at betale moms, så kan du se frem til en stor bøde på et tidspunkt. (Foto: Colourbox)

To tidligere indehavere af et tømrerfirma i Vejle med særdeles ondt i momsen er blevet dømt til at betale en bøde på 275.000 kroner for momssvindel. Bøden hæfter de to partnere solidarisk for.

De to mænd på henholdsvis 28 og 36 år blev desuden idømt hver 40 dages betinget fængsel for fiflerierne. Selskabet Tømrerkompagniet ApS plus deres respektive efternavne blev ganske efter reglerne registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, men firmaets eksistens blev aldrig oplyst over for SKAT.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Derfor har man ellers pligt til senest otte dage efter virksomhedens opstart. Og det gik bare derud af, fordi deres virksomhed undgik at betale moms i hele 2007 og ca. halvdelen af 2008.

Overfor dommerne forklarede de to samstemmende, at de var af den opfattelse, at de kunne vente i halvandet år med at betale moms.

Det havde aldrig været deres hensigt at snyde med momsen, sagde de to mænd uden, at det havde nogen effekt på dommerne, der afviste den forklaring.TV: 6 hardcore oldschool Jeep'sTV: 6 hardcore oldschool Jeep'sEn af årsagerne til, at dommerne ikke troede på de to tømrermestre, var, at deres revisor et halvt år før SKAT undersøgte virksomheden, skriftligt havde anmodet dem om at få momsindbetalingen på plads.

Den betingede fængselsstraf begrundede retten med, at de begge har pæne personlige forhold, ligesom de to mænd begge er i arbejde.

Læs mere på Mester Tidende...

Skærm

Hent flere
Hent flere