Bygger kultbil i teaktræ

En teaktræsmodel af den legendariske Mercedes 300 SL Gullwing, er netop blevet solgt på auktion

At snitte små træfigurer har de fleste nok prøvet. Men hvis du går i gang med at skabe en fullsize kopi af den legendariske Mercedes 300 SL Gullwing i teaktræ, så kan man diskutere, om din træmani har taget overhånd.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Hele modellen er bygget i hånden ved at skære, snitte og slibe det mørke teaktræ. Bilen har fungerende mågevingedøre, et detaljeret instrumentbræt samt et sæt rejsekufferter bagi. Hjulene er også lavet i teaktræ, og det eneste der består af et andet materiale er hængslerne til dørene samt sæderne.

Det er nok ikke alle, som er lige villige til at investere i en teaktræskopi af en kultbil, men på trods af det er denne model netop blevet solgt til en pris på 43.500 kroner på auktionssitet Ebay. Før du får kaffen galt i halsen, skal det dog lige siges, at i forhold til originalen så ligner dette et slagtilbud.TV: 5 rigtig dumme kranuheldTV: 5 rigtig dumme kranuheldI starten af året røg en ægte Mercedes 300 SL Gullwing med alukarosse på auktion, hvor den indbragte 25,8 millioner kroner, som er ny prisrekord for denne model.

Den noget billigere udgave i træ er blev solgt af en tysk specialist, der lever af at importere trækunst fra Java og Bali, og du kan se salgsannoncen hér.