Jeg charmerer håndværkerne

- Det hjælper nemlig ikke noget at hidse sig op, hvis arbejdet tager lidt længere tid end beregnet, siger modellen Sarah Louise Christensen

- Sådan noget med at hænge billeder op og samle skabe og reoler kan jeg sagtens selv, siger model Sarah Louise Christensen. (Foto: Thomas Sjørup)
- Sådan noget med at hænge billeder op og samle skabe og reoler kan jeg sagtens selv, siger model Sarah Louise Christensen. (Foto: Thomas Sjørup)

Som indehaver af sit eget modelbureau er Sarah Louise Christensen vant til at være målrettet og kontant. Helt anderledes blid bliver hun imidlertid, når det drejer sig om forholdet til håndværkere:

– For tiden venter min forlovede og jeg på en tømrer, der skal komme og sætte døre i nede i vores kælder. Det hus, vi har købt, og som skulle være sat i tiptop stand, har nemlig nogle mangler. Den tømrer, der har ordnet kælderen, har sat samtlige døre forkert i, så ingen af dem kan lukke. Og det er jo lidt upraktisk, da en dør faktisk kun har et formål: At åbne og lukke.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Den smukke model virker dog hverken vred eller frustreret over fejlen:

– Nej, for jeg ved, at fejl sker. Og jeg ved også, at mange håndværkere arbejder i en helt anden tidszone end den, vi andre befinder os i. For eksempel måtte jeg vente i to år på nye køkkenlåger i den lejlighed, jeg boede i, før jeg blev husejer. Det var en aftale, udlejer skulle stå for, og det gik bare galt hver evig eneste gang.

Denne gang med kælderdørene har håndværkeren lovet at komme i løbet af et par uger.

– Så det betyder vel, at der går en måneds tid, men det er okay. Det er jo ikke et akut problem. Vi kan sagtens bo i huset, selv om kælderdørene ikke virker.

LÆS OGSÅ: Håndværker, model og gør det selv-pige

I det hele taget tror Sarah Louise Christensen ikke på, at det virker at hidse sig gevaldigt op.

– Især med håndværkere gælder det nok mere om at charmere sig til bedre service – og det gør vi kvinder nok bedst, hvis vi virker lidt hjælpeløse. Håndværkere er jo som alle mulige andre machomænd: De vil gerne være helten, der redder den stakkels kvinde, siger modellen med et smil.

Rent faktisk er hun ikke selv specielt hjælpeløs. Heller ikke når det kommer til at løse praktiske opgaver i hjemmet:

– Jeg flyttede hjemmefra i en meget ung alder, og jeg er vant til at tage ansvar for mit eget liv. Så sådan noget med at hænge billeder op og samle skabe og reoler – det kan jeg sagtens gøre selv.

For nylig samlede Sarah Louise Christensen også alle maskinerne i husets nyindrettede træningsrum.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!– Det gjorde jeg en dag, hvor jeg var alene hjemme, mens min kæreste var på arbejde. Og jeg må indrømme, at den tog kegler – han blev SÅ imponeret, da han kom hjem og så resultatet.

Hun har da også sit eget, lyserøde boremaskinesæt, men så er hun heller ikke mere af en gør det selv-kvinde:

– Det var en helt bevidst beslutning at købe et hus, som var sat i stand, før vi flyttede ind. Vi skulle ikke engang male. Jeg kan da godt se, at man har mulighed for at sætte sit eget præg på tingene, hvis man køber et gammelt hus, men helt ærligt – så meget tid og energi gider jeg ikke bruge på det. Så vil jeg hellere have, at alting står fikst og færdigt.

Skærm

Hent flere
Hent flere