Sej pickup fra det vilde vesten

Hvis du mener, at en pickup skal være amerikansk, så er den nye Ford Super Duty Platinum måske svaret

Pickup-trucks er det helt store hit i staterne, hvor specielt Ford sidder hårdt på markedet med deres F-serie. Så hvis du synes, at de mere europæiske VW Amarok og Toyota Hilux er lidt for svage at se på, så er der godt nyt fra det store USA.

Ford har netop præsenteret deres 2013-version af den store arbejdshest, Super Duty.Flg Ekstra Bladet Hndvrkeren p Facebook!Følg Ekstra Bladet Håndværkeren på Facebook!Topudgaven, der kommer på det amerikanske marked i slutningen af i år, hedder Platinum, og den er fyldt til randen med udstyr. Kabinen er svøbt ind i læder og træ, mens et stort navigationssystem med touchscreen og bakkamera pryder midterkonsollen.

Udefra skiller den store pickup sig også tydeligt ud fra mængden med sine 20 tommer kromfælge, kromspejle og de polerede trinbrætter langs siden.

Mega-moment
Under hjelmen har du to valgmuligheder: Du kan få den med en frådende 6,7 liters turbodieselmotor med 400 hestekræfter og vanvittige 1.085 nm. Eller en lidt mindre 6,2 liters benzin V8-motor på 380 heste og 550 nm. Til begge motorer følger der en sekstrins automatgearkasse.

Modellen fås i tre størrelser - henholdsvis F-250, F-350 og F-450. Vælger du den største udgave med tvillingehjul på bagakslen, må du trække op til otte ton på krogen.TV: 5 rigtig dumme kranuheldTV: 5 rigtig dumme kranuheldPriserne på Super Duty serien starter i USA på 170.000 kr. for den billigste, mens den største F-450 står i 360.000 kr.

Er du blevet forelsket i en Ford Super Duty, så skal du lige huske at gemme en pose penge, så du kan betale et par danske plader til den enorme arbejdshest.