Annonce:
Annonce:

TV: Brugte mursten er guld værd

Et dansk firma har specialiseret sig i at rense gamle mursten og sælge dem videre til kunder, der vil have et hus med sjæl og et patineret ydre

Annonce:

Håndværkerne valfarter i disse dage til Fredericia, hvor der bliver afholdt TUN BYG-messe. Hallerne er fyldt med alverdens maskiner, arbejdstøj og byggemateriale, men én af udstillerne skiller sig ud.

Firmaet Gamle Mursten lever nemlig af, ikke så overraskende navnet taget i betragtning, at sælge gamle mursten. Man skulle så tro, at priserne lå under, hvad nye mursten koster, men det er ikke tilfældet. Faktisk kan en genbrugt mursten koste det samme som en helt ny. Og vi danskere er villige til at betale for at få bygget sjæl, historie, patinering og bæredygtighed ind i vores hytter. For firmaet kører nu på niende år og er netop i gang med at udvide butikken.Nyt fra IKEA: Kb et parcelhusNyt fra IKEA: Køb et parcelhusAnnonce:

- De gamle sten giver et helt andet udtryk, end hvis man køber nye sten. De har noget sjæl, noget patina og så er der selvfølgelig også en historie, fortæller direktør i Gamle Mursten, Claus Juul Nielsen til Ekstra Bladet Håndværkeren.

I følge firmaets beregninger så bliver der sparet ét ton CO2, for hver 2.000 mursten, der genbruges til nye bygninger. Men selvom det lyder simpelt at rense lidt mørtel af en gammel mursten, så er det langt fra alle, der kan bruges.

- De sten fra huse, som er bygget op i kalkmørtel, kan vi rense, men er de lavet i cementmørtel, så kan vi ikke rense dem. Det vil sige, at gamle huse kommer til at indgå i en ny livscyklus i modsætning til de nyere, siger Claus Juul Nielsen.

Se de gamle mursten blive solgt på ny i klippet ovenfor...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: