Nyt fra IKEA: Køb et parcelhus

Hvis du er vild med Ikea-møbler og på udkig efter et billigt hus, så har et amerikansk firma nu løsningen til dig

Det amerikanske designfirma Ideabox har udviklet dette præfabrikerede typehus i samarbejde med Ikea, som har stået for indretningen.
Det amerikanske designfirma Ideabox har udviklet dette præfabrikerede typehus i samarbejde med Ikea, som har stået for indretningen.

Hvis du står med en tom byggegrund og har brug for et rigtig billigt hus, så kan det være en mulighed at lede efter et præfabrikeret et af slagsen. Hvis du samtidig er vild med Ikea møbler, så vil du uden tvivl glædes over nyheden fra det amerikanske firma Ideabox.

Firmaet, som er designstudie med base i Oregon, USA, har specialiseret sig i præfabrikerede huse. Og deres seneste kreation, der går under navnet 'Aktiv', er lavet i samarbejde med en af Ikea's amerikanske afdelinger.TV: Bygger vild millionby til legetjsbilerTV: Bygger vild millionby til legetøjsbilerHuset er på 70 kvadratmeter og er i følge designstudiet opbygget af grønne materialer, mens hvidevarerne også er valgt ud fra et miljømæssigt synspunkt. Det ydre design står Ideabox for, mens indretningen er lavet af Ikea. Af samme grund er den lille hytte blevet fyldt til randen med alt det bedste fra Ikea-kataloget.

Konstruktionen er lavet som et rektangel med ydervægge i fibercement, mens taget er udført i metal. For at gøre byggeprojektet endnu lettere for kunden, så kommer hele huset samlet og klar. Derfor er der allerede monteret gulve, skabe, køkken, bad og bordplader i huset, når det bliver leveret.TV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunstTV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunstSelvom det er en sjov tanke, så bliver det desværre ikke muligt at afhente 'Aktiv'-huset hos din lokale Ikea. Da det svenske firma kun har hjulpet med indretningen, er det i stedet Ideabox, du skal have fat i, hvis du har forelsket dig i de 70 kvadratmeter.

Prisen for det færdige hus inklusive møbler ligger på 489.000 kroner. Hertil skal du så lige skaffe en byggemodnet grund oveni.

Se flere billeder af huset på Ideabox's egen hjemmeside hér.