Skat jager underbetalt arbejde

Ikke alle udenlandske virksomheder, der arbejder i Danmark, gør det efter reglerne, og det skal en landsdækkende aktion i dag prøve at sætte en stopper for

Arbejdstilsynet, Skat og politiet arbejder i dag sammen i en fælles aktion mod social dumping. (Foto: Colourbox)
Arbejdstilsynet, Skat og politiet arbejder i dag sammen i en fælles aktion mod social dumping. (Foto: Colourbox)

I dag gennemfører Arbejdstilsynet, SKAT og politiet den første landsækkende aktion mod social dumping. Meningen er, at de udenlandske virksomheder og de udenlandske arbejdere, der opholder sig i Danmark, skal tjekkes igennem, for at sikre at de arbejder efter reglerne.

Indsatsen mod social dumping skal styrkes, hvilket også blev indskrevet i Finansloven for 2012, for at sikre fair konkurrence og ordentlige arbejdsvilkår for alle arbejdstagere i Danmark. Derfor er der afsat et årligt beløb på 65 mio. kroner i 2012 og 2012 til at bekæmpe dette problem. En del af indsatsen er fællesaktioner mellem Skat, Arbejdstilsynet og politiet, som den der kører af stablen i dag.TV: Smart! Fjerner bilmotor p et splitsekundTV: Smart! Fjerner bilmotor på et splitsekundBeskæftigelsesminister Mette Frederiksen og skatteminister Thor Möger Pedersen er med i dagens aktion for at følge indsatsen.

- Dagens aktion er den første fællesaktion i det styrkede myndighedssamarbejde, der skal bekæmpe social dumping. Det er afgørende, at vi får styr på forholdene på det danske arbejdsmarked, så danske lønmodtagerne ikke oplever, at de bliver underløbet af udenlandske medarbejdere. Der kommer hvert år mange dygtige udenlandske virksomheder og medarbejdere til Danmark og udfører et godt stykke arbejde. Men vi vil ikke acceptere, hvis medarbejderne ikke sikres ordentlige og forsvarlige arbejdsvilkår. Vi har brugt mange år på at sikre den danske model - og det solide og velfungerende arbejdsmarked, som vi har, skal vi ikke lade os glide af hænde, siger beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen.Mikroskopisk varevogn til pizzabudetMikroskopisk varevogn til pizzabudetRegeringens aftale med Enhedslisten mod social dumping indeholder en styrket myndighedsindsats over for udenlandske virksomheder, mere kontrol af om virksomhederne er etableret i hjemlandet, skærpet bødestraf for ulovlig lastbilkørsel samt nedsættelse af et udvalg, der skal modvirke social dumping.