Verdens højeste bygning bliver nu en realitet

Den sidste godkendelse til verdens højeste bygning er nu i hus, så byggeriet af Kingdom Tower i Saudi Arabien snart kan skydes i gang

Har du højdeskræk, skal du nok holde dig fra Kingdom Towers terrasse, som kommer til at ligge i 600 meters højde. (Pressefoto)
Har du højdeskræk, skal du nok holde dig fra Kingdom Towers terrasse, som kommer til at ligge i 600 meters højde. (Pressefoto)

Hvis du lider af højdeskræk, bør du ikke læse videre. Byggetilladelsen til verdens højeste bygning er nemlig blevet godkendt, så inden længe kan du nappe en elevator op i over en kilometers højde.

I starten var det meningen, at bygningen skulle være 1,6 kilometer høj, hvilket svarer til en britisk mil, men nu er forventerningerne sat en smule ned, skriver Ingeniøren.dk.TV: Bygger vild millionby til legetjsbilerTV: Bygger vild millionby til legetøjsbilerFirmaet bag bygningen vil ikke ud med den præcise højde, men fastslår dog at det bliver over én kilometer højt. Ligegyldigt hvad er det nok til at Kingdom Tower bliver den højeste bygning i verden. Men at bygge op i skyerne koster rigtig mange penge. Indtil videre anslår Kingdom Holding, som er firmaet bag det nye byggeri, at det kommer til at koste 6,7 milliarder kroner at opføre.

Det samlede etageareal bliver på 500.000 m 2, og bygningen kommer til at rumme et Four Seasons hotel, en lang række luksuslejligheder, kontorområder og ikke mindst en gigantisk terrasse i 600 meters højde.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerFor at de velhavende beboere ikke skal tage trapperne, vil Kingdom Tower få installeret intet mindre end 59 elevatorer.

Arkitekten på projektet er Adrian Smith, som også har slået stregerne til det verdenskendte Burj Khalifa, som med 828 meter i højden stadig har rekorden for det højeste bygningsværk i verden.

Det er meningen, at det nye Kingdom Tower skal blive varemærket i en helt ny bydel kaldet Kingdom City, som skal ligge nord for Jeddah i Saudi Arabien. Sammenlagt kommer byen til at koste 110 milliarder kroner. Hvornår Kingdom Tower står færdigt, er der dog endnu ikke sat en dato for endnu.