TV: Vild millionby bygget til legetøjsbiler

En amerikaner har bygget en hel by i miniature - den går under navnet Metropolis II og er fyldt med huse, motorveje og intet mindre en 1100 kørende legetøjsbiler

Her ses Metropolis II i den færdige udgave. (Foto: Flickr)
Her ses Metropolis II i den færdige udgave. (Foto: Flickr)

At hygge med legetøjsbiler er ikke noget nyt, men når du bygger en hel by, der er tre meter høj og næsten ni meter i længden, til dine små biler, så er det noget specielt.

Idéen kommer fra amerikaneren og kunstneren Chris Burden, som sammen med ingeniøren Zack Cook har brugt syv måneder på at nå fra metalstativerne, som du kan se i videoen ovenfor, til det færdige resultat på billederne til højre.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerByen hedder Metropolis II og rummer 18 vejbaner, 13 togspor og et utal af farverige skyskrabere. Til at skabe liv i byen er der blevet brugt 1100 små legetøjsbiler, som har fået monteret magneter under sig, så de ved hjælp af en maskine kan trækkes op af byens stejle bakker.

Men selvom det meste af byen er automatiseret, så sker der stadig ulykker. Når det hele kører på fuld tryk, ryger et par biler ud over kanten hver time.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stilProjektet har fra første idé til det færdige resultat taget fire år og har efter sigende kostet millioner af dollars. Selve projektet blev færdigt sidste år, men nu har en kunstsamler købt byen for et ukendt millionbeløb. Offentligheden skal dog ikke snydes for den spektakulære miniby, da kunstsamleren har lavet en aftale med Los Angeles County Museum of Art, så det kan blive vist frem de næste ti år.

Se Metropolis II i klippet ovenfor...