Sej amerikanerslæde med bløde former

Franks gennemførte Dodge Ram er sænket 40 cm, har baghjul fra en dragster, en buldrende V8'er under hjelmen og det er noget, damerne kan lide!

Elsker du amerikanerbiler, så kan du godt glæde dig. For vi er på besøg hos en mand, der har en ægte og stor kærlighed til USA-biler, til USA-livet og ikke mindst den amerikanske måde at køre race på, nemlig på quartermile-strækningen.

Vi har nemlig fat i den sympatiske drengerøv, 39-årige Frank Jørgensen. Han har to gange tidligere vist sine fine eksemplarer af US-biler frem i Vmax. Begge gange med motoreffekter over 1.000 hk. Det er lidt anderledes denne gang, for nok ser Franks røde Dodge Ram 1500 Magnum ud til at kunne en masse.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerMed de bagerste kæmpestore hjulkasser på størrelse med dem på en dragracer, kan man godt fristes til at tro, at der er masser af power under motorhjelmen. Men det er der ikke. Alligevel har Frank fået sig den herrebil, som han i flere år havde drømt om. Ja, ligefrem savlet voldsomt efter.

- Første gang, jeg så bilen, var hos USA Autodele i Odense. Jeg var med det samme solgt til denne bil. Lav og fræk, men alligevel en bil, der kunne bruges. Og så har jeg altid været vild med pickup’er. Men jeg var i gang med opbygning af en anden bil, så jeg måtte vente, forklarer Frank.

Igennem de næste par år kom Frank af og til hos USA Autodele, og den orange Dodge Ram blev ved med at stå der, og den så i Franks øjne rigtig fræk ud.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stil- I mellemtiden havde jeg anskaffet mig en Corvette C5, som jeg ikke brugte ret meget. Det gjorde min kone til gengæld. Men jeg fik lavet en byttehandel mellem de to biler, til min kone store skuffelse. Ja, hun stadig er sur over det. Men jeg fik min Dodge efter tre års savlen, griner Frank.

Efter handlen gik amerikanerbils-fanatikeren straks i gang med at skille bilen ad i atomer.

- Jeg havde jo min egen mening om, hvordan den skulle se ud. Det var dog kun kosmetisk, jeg ville ændre på bilen. Da bilen var pillet fra hinanden, blev den sendt til Fyn for at blive malet hos et firma, som før havde malet for mig. Farven skulle skiftes fra orange til rød GMC-farve, som desuden fik hele tre gange klarlak. Desuden blev hele kabinen sendt til Polen for at blive beklædt med rødt og sort læder. Det vil sige både sæder, dørbeklædning og himmel. Instrumentbordet blev også lakeret i samme farve som bilen, fortæller Frank, som nok egentlig burde være født i USA.

Vild med brændt gummi og hotte babes? Book din billet til DHB 2012 hér!

Resultatet af det kan du se på billederne her. Der er i vores øjne dømt 100 procent herrevogn i positiv betydning. Udstrålingen fra sådan en mega-sænket Dodge med lad oser langt væk af cowboy og wild west. Man kan næsten dufte halm og krudtslam.

- Ja, udseendet blev lige, som jeg havde drømt om. Både lak og kabine. Men mere vil jo altid have mere, så nu går jeg og tænker på at skifte motoren ud med en kraftigere. Jeg har faktisk købt en 450 hk 338 cui Chevy-motor samt en Turbo 400-gearkasse. Så nu må vi se, hvad vinteren byder på, slutter Frank med et lystigt smil uden at ville afsløre andet, end at han sikkert skal bruge tid på værkstedet.