Træk taget fra i skat

Håndværkerfradraget gør det nu attraktivt at få renoveret taget frem for at udskifte det

Håndværkerfradraget gør, at du nu bør overveje, om du skal renovere dit tag i stedet for at udskifte det hele. (Foto: Colourbox)
Håndværkerfradraget gør, at du nu bør overveje, om du skal renovere dit tag i stedet for at udskifte det hele. (Foto: Colourbox)

Når håndværksmestrene skal overbevise boligejerne om, hvorfor det både af hensyn til holdbarhed og udseende er gunstigt at renovere taget, så er der her i 2012 endnu et argument, som gør det attraktivt for boligejerne at få sat skik på taget - nemlig skattefradrag.

I Danmark er der godt 700.000 hustage med en alder på 20 år eller ældre. Mange ser triste og udslidte ud og nedbrydningen af overfladen er startet.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerI stedet for at udskifte disse tage kan de i stedet renoveres til en overkommelig pris og så forlænges tagets levetid tilmed.

Direktør Arne Rasmussen fra Haslev Tagrens oplyser, at et almindeligt parcelhus med en tagflade på 140 kvm.og en taghældning under 30 grader, vil kunne renoveres for omkring 19.000 kr. inklusiv moms.

- Resultatet af renoveringen vil være, at tagfladens overflade bliver forstærket og forseglet således, at overfladens løbende afgivelse af fiber bliver stoppet, siger Arne Rasmussen og fastslår samtidig, at med de rigtige fagfolk og værktøj, kan tagets levetid forlænges med op til 30 år.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stilEt nylagt tag vil til sammenligning koste omkring 140.000-160.000 kr. Så der kan være mange penge at spare på at vedligeholde sit tag i stedet for at udskifte det.

Og fordi det meste af udgifterne går til arbejdsløn, kan du bruge håndværkerfradraget, så det ikke gør helt så ondt i pengepungen.

I 2012 er der fradrag for en del af arbejdslønnen. Man kan således få et skattefradrag på op til 15.000 kr. om året inklusive moms for arbejdsløn i forbindelse med service og vedligeholdelse på sin ejendom. Ved en tagrenovering giver det en besparelse på ca. 5.000 kr. i skat.

Læs mere på Mester Tidende, og bliv klogere på håndværkerfradraget hér...