Den milde vinter er guld for byggeriet

I Midt- og Vestjylland har håndværkerne arbejdet gennem vinteren i modsætning til de sidste par år

I modsætning til de sidste par år har vinteren denne gang ikke haft held til at stoppe byggeriet i Midt- og Vestjylland. (Foto: Colourbox)
I modsætning til de sidste par år har vinteren denne gang ikke haft held til at stoppe byggeriet i Midt- og Vestjylland. (Foto: Colourbox)

- De sidste par år har byggeriet i Midt- og Vestjylland ligget helt stille i flere måneder på grund af frost, is og sne. Den varme vinter i år er guld værd for byggeriet og den milde vinter holder byggearbejderne godt beskæftiget trods årstiden samt trods to ugers hård frost i starten af februar måned i år, siger kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerHan forklarer, at der bliver muret og hamret godt igennem i den milde vinter i år i modsætning til de tidligere vintre. Byggeriet var nærmest lammet i flere måneder sidste år samt året før, da frost, sne og is hærgede landet.

- Derfor er den milde vinter en fornem gave til byggeriet. Vi var meget bekymrede for, at vi igen i år ville få en hård vinter. De to sidste vintre har det været meget slemt, men vi oplever tydeligt, når vi snakker med vore medlemmer, at der i denne vinter er blevet sendt langt færre hjem på grund af vejrlig.

De store mængder frost, is og sne de to sidste vintre kom oven i den økonomiske krise i byggeriet og bevirkede mange konkurser, - samt sendte mange bygningsarbejdere hjem, fremhæver Karl Højhus Jeppesen.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stil- Det er en fordel for alle byggeriets parter, at vinteren er mere mild. Når bygningsarbejderne skal sendes hjem på vejrlig, betaler arbejdsgiveren/mesteren de tre første dage, herefter overgår de ansatte på dagpenge. En mild vinter er i mange tilfælde også til fordel for effektiviteten.

Ved vejrlig skal arbejdsgiveren betale de tre første ledige dage, hvis den ansatte har været besæftiget i mindst 74 timer inden for de sidste 4 uger.

Inden for et kalenderår skal arbejdsgiveren maksimalt betale dagpengegodtgørelse 16 gange til samme medarbejder, så det kan godt blive meget dyrt for virksomheden, påpeger Karl Højhus Jeppesen.

Læs mere på Mester Tidende...