TV: Vildt lastbilrace i Rusland

Der bliver gået til stålet, når russiske lastbilchauffører stiller op i løbsserien Zil-2000

Racerløb er ikke kun forbeholdt rigmænd i sportsvogne med spoilere og skrigende motorer. I Rusland findes nemlig en løbsserie, som er lidt anderledes, end den motorsport vi normalt ser.

Zil-2000 hedder serien, og der bliver ikke lagt fingre i mellem, når løbet først er skudt i gang. Selv hvis en kører mister et hjul, er det langtfra nok til at stoppe den tonstunge Zil lastbil, og det er mere reglen end undtagelsen, at du laver buler i dine modstandere.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerLøbene foregår på kuperede jordbaner, og eftersom de store lastbiler med jævne mellemrum vælter rundt, er der monteret en styrtbøjle på ladet, så hele førerhuset ikke bliver knust ved et uheld.

Som navnet antyder, så bruges der udelukkende Zil lastbiler i racerserien. Mærket er stort set ukendt i Danmark, men i Rusland har firmaet i over 70 år produceret store limousiner til landets topfolk samt busser og lastbiler til det arbejdende folk.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stilDen mest populære model i løbsserien har været i produktion siden 1962 og hedder Zil-130. Den kan fås i et hav af forskellige udgaver, som alle har en 5,9 liters rækkesekser med 190 hestekræfter under hjelmen.

Se det vanvittige racerløb i TV-klippet ovenfor...