Unge hærgede byggemarked for 190.000 kr.

En gruppe unge brød ind i et byggemarked i Kokkedal og smadrede ting for 190.000 kroner, mens de kørte race med gaffeltrucks.

En gruppe unge er nu blevet dømt for at have hærget et byggemarked med gaffeltrucks. (Foto: Colourbox)
En gruppe unge er nu blevet dømt for at have hærget et byggemarked med gaffeltrucks. (Foto: Colourbox)

En 17-årig dreng er blevet dømt i en sag, hvor en gruppe unge stod tiltalt for groft uagtsomt hærværk, efter at de brød ind i et byggemarked i Kokkedal. Episoden skete i maj 2010, hvor gruppen af drenge om aftenen sprang over hegnet til et byggemarked, skriver lokalavisen.dk.

Efter at være hoppet over hegnet fik de fat en nogle gaffeltrucks, som de kørte om kap med, alt imens de smadrede materialer på stedet for op mod 190.000 kroner.TV: Graver klder ud med legetjsmaskinerTV: Graver kælder ud med legetøjsmaskinerVidner så drengene og kontaktede politiet. Efter deres ankomst lykkedes det for dem at få fat i en nu 17-årige dreng, som forleden stod tiltalt ved Retten i Helsingør for hærværket.

Han nægtede sig skyldig, med forklaringen om at han kun var hoppet over hegnet for at stoppe de andre og parkere gaffeltrucksne igen.Kina kopierer populre varevogne i stor stilKina kopierer populære varevogne i stor stilDommeren var dog ikke helt med på den forklaring, hvorefter den blev forkastet. Dommeren mente nemlig, at der fandtes bevis for, at han havde deltaget i den uforsvarlige kørsel, hvilket gjorde ham skyldig i groft uagtsomt hærværk.

På grund af den tiltaltes unge alder, da episoden fandt sted, blev den nu 17-årige dreng dømt til at betale otte dagbøder på 625 kr. stykket samt sagens omkostninger. Den økonomiske erstatning for episoden overgår til et civilt søgsmål.