Kina kopierer populære arbejdsvogne

Ford F-150 er med over 34 millioner producerede eksemplarer den bedst sælgende pickup-truck på verdensplan, og nu har et kinesisk firma lavet en tro kopi af den

Den kinesiske kopi er lavet af firmaet JAC og går under navnet 4R3. Ifølge rygterne vil den blive præsenteret på Beijing Auto Show til april.
Den kinesiske kopi er lavet af firmaet JAC og går under navnet 4R3. Ifølge rygterne vil den blive præsenteret på Beijing Auto Show til april.

Den kinesiske bilindustri har fuld fart på. Faktisk er Kina verdens største producent af biler, men de har altid døjet med et løst forhold til ophavsrettigheder på bildesigns. Hvilket også står lysende klart, når du ser Kina's nyeste bil.

Modellen er en pickup-truck og skal produceres af firmaet JAC. Men du behøver ikke kigge på billedet længe, før den slående lighed med den amerikanske kult-truck Ford F-150 kommer til syne.Vanvittig VW-pickup med centermotorVanvittig VW-pickup med centermotorSom du kan se, er bilen i store træk en kopi af den amerikanske arbejdshest helt ned til den blå oval på fronten, hvor der dog står JAC på den kinesiske udgave.

Under motorhjelmen er der blevet downsized en smule på kineser-kopien. Her finder du ikke en stor amerikansk V8'er men i stedet en hjemmebygget firecylindret dieselmotor på 2,8 liter, der yder 108 hestekræfter.Ny frk mini-Mercer til hndvrkerenNy fræk mini-Mercer til håndværkerenEt prisgæt på bilen i Kina ligger ifølge Car News China på omkring 16.000 amerikanske dollars, hvilket er 7.000 dollars under, hvad originalen koster i USA. Meningen er, at bilen skal præsenteres på Beijing Auto Show til april sammen med resten af Kina's bilnyheder.

Det er dog langt fra første gang at firmaet, hvis fulde navn er Jianghuai Auto Corporation, har bygget en kopibil. De sælger nemlig også deres JAC Ruiling, som til forveksling ligner den amerikanske Chevrolet Silverado. Derudover ligner deres model Sunray, som du kan se billeder af ude til højre, til forveksling en Mercedes Sprinter.

Er du faldet over flere kineserkopier af håndværkerslæder så tip redaktionen hér...