Grøn energi er et hit hos boligejerne

I 2011 skete der en firdobling af antallet af solcelleanlæg, der blev koblet til elnettet i forhold til året før. Og byggebranchen er klar til at yde sit bidrag til udviklingen

En ny opgørelse viser, at de danske boligejere er vilde med at få installeret vedvarende energiløsninger. (Foto: Colourbox)
En ny opgørelse viser, at de danske boligejere er vilde med at få installeret vedvarende energiløsninger. (Foto: Colourbox)

476 solcelleanlæg i 2010 blev til 1.935 anlæg i 2011. Det viser en opgørelse fra Energinet.dk. Det betød, at mængden af megawatt blev fordoblet på blot 12 måneder.

For Dansk Byggeri er det et klart tegn på, at boligejerne er klar til at gå over til vedvarende energi, når de rette forudsætninger er der. Priserne på solcellerne faldt sidste år samtidig med, at der gives tilskud til installationen i BoligJobordningen.TV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunstTV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunst- Byggebranchen har stort fokus på området. Det viste den store tilslutning til Dansk Byggeris konference på Christiansborg i sidste uge. Det er tegn på en branche, som gerne vil være med til at gøre Danmark fri af fossile energikilder i 2050. Ja el- og varmeforsyningen skal ifølge regeringens energiplan allerede være fossilfri i 2025, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Han peger på, at det indebærer, at danskerne skal spare på energien og renovere alt det, vi kan for at sikre, at vi bruger energien så effektivt som muligt.TV: Verdens vildeste snerydderTV: Verdens vildeste snerydder- Vi skal også udnytte mulighederne i de decentrale vedvarende energiløsninger, som bør etableres ude på de enkelte matrikler. Det er nødvendigt, hvis vi skal nå i mål, tilføjer han.

En afgørende faktor i udviklingen er de virksomheder, der skal producere og installere elementerne til vedvarende energi i de danske boliger. Den erkendelse fik for nylig flere af Dansk Byggeris medlemmer til at slutte sig sammen i interessegruppen VE-Byg.TV: Sdan drber du din varevognTV: Sådan dræber du din varevogn- Det er afgørende, at virksomhedernes erfaringer bliver brugt optimalt, og at virksomhederne bliver hørt i debatten om løsningerne på området.

Det gælder om at tage alle kompetencer i brug. Vi skal sikre, at de virksomheder der er i kontakt med bygningsejerene når der skal energiforbedres kan udfolde mulighederne for bygningsejerne. Det gælder også for vedvarende energiløsninger.

Og der er en stor interesse blandt byggeriets udførende virksomheder for at kunne levere VE løsninger som en del af en energirenovering, fremhæver Michael H. Nielsen.

Læs mere på Mester Tidende...