Kulden giver flere arbejdsulykker

I følge tal fra Arbejdstilsynet stiger antallet af arbejdsulykker, når vintervejret kommer

I følge Arbejdstilsynet er virksomhederne ikke klar til, at vinteren kommer, hvilket giver flere arbejdsulykker, når kulden sætter ind. (Foto: Colourbox)
I følge Arbejdstilsynet er virksomhederne ikke klar til, at vinteren kommer, hvilket giver flere arbejdsulykker, når kulden sætter ind. (Foto: Colourbox)

Kuldegrader og sne der ikke vil forsvinde, præger hele landet i øjeblikket, og det er med til at øge risikoen for arbejdsulykker i trafikken eller på arbejdspladsen.

Tal fra Arbejdstilsynet viser, at der sidste år skete omkring 3.000 arbejdsulykker på grund af glatte veje, skriver Fagbladet 3F. Størstedelen af episoderne skete for ansatte i transportbranchen samt folk der skifter mellem flere arbejdssteder gennem dagen.TV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunstTV: Se Danmarks bedste murer lave stenkunst- Virksomhederne har ansvaret for, at de ansatte ikke kommer til skade på grund af vinterglat føre, siger kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen fra Arbejdstilsynet til Fagbladet 3F.

Derfor er det også arbejdsgiverens ansvar, at salte eller smide grus så de ansatte ikke falder, når de møder ind på arbejde. I følge Arbejdstilsynet er det specielt chauffører og postbude, der kommer til skade, når vejene bliver glatte. Derfor anbefaler de, at virksomhederne fortæller medarbejderne, hvordan de skal håndtere det glatte vejr eller sende chaufførerne til glatføretræning.TV: Verdens vildeste snerydderTV: Verdens vildeste snerydder- Mange glatføreulykker sker, fordi virksomhederne ikke er klar, når vinteren kommer. Derfor er det vigtigt, at man som arbejdsgiver sørger for, at der kan blive handlet, når der pludselig ligger is og sne, fortæller kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen fra Arbejdstilsynet.