Ny fræk mini-Mercedes til håndværkeren

De første tegninger af Mercedes' næste varevogn er netop blevet præsenteret - produktionsmodellen står klar til september

Den nye Mercedes Citan bliver baseret på Renault Kangoo, og produktionsmodellen står klar til varevognsmessen i Hannover til september. (Pressefoto)
Den nye Mercedes Citan bliver baseret på Renault Kangoo, og produktionsmodellen står klar til varevognsmessen i Hannover til september. (Pressefoto)

Mercedes viser nu de første skitser, til det der senere på året vil blive til mærkets nye mini-varevogn.

Bilen kommer til at få forhjulstræk og er ment som en efterfølger til den tidligere Vaneo, der udgik af produktion tilbage i 2005. Men hvor Vaneo var baseret på mærkets egen A-klasse, så er Citan i stedet bygget på franskmanden Renault Kangoo.TV: Verdens strste taxi vejer syv tonsTV: Verdens største taxi vejer syv tonsPå motorsiden vil der både være mulighed for at få den i diesel- samt benzinversioner. Fælles for de forskellige motorer er, at de allesammen stammer fra Renault. Mercedes fastslår dog, at deres tyske ingeniører har fintunet dem til Citan. Én motor vil være en økomodel og få mærkets Blueefficiency-emblem på siden, mens en elektrisk version også er under udvikling.

Modellen kommer til at hedde Citan, hvilket er trukket sammen af ordene City og Titan, da designerne bag mener, at disse to ord karakteriserer den nye lille bybil.TV: Verdens vildeste snerydderTV: Verdens vildeste snerydderMercedes Citan bliver præsenteret på varevognsmessen i Hannover til september, og modellen kommer på det danske marked til at kæmpe mod blandt andet VW Caddy, Peugeot Partner og Fiat Doblo.