Endelig en Fiat med nosser

Er du til macho-biler, så er der ikke så mange muligheder, hvis der skal stå Fiat på kølerhjelmen, men med den nye Fiat Strada er der kommet andre boller på suppen

Hvis du drømmer om en Fiat, der viser verden, at du er en rigtig macho-fyr, så har du førhen ikke haft de store muligheder. En 500 er lidt for nuttet, og en Ducato er en smule klodset.

Men nu har Fiat-koncernen givet deres i Danmark ukendte Strada et facelift, så den nu ser hårdere ud end aldrig før.

Modellen er en lille pickup, og faktisk er den med 130.000 solgte eksemplarer i 2011 den anden mest solgte model i deres varevognssegment kun overgået af Ducato.TV: Bvl med bilen? Den fikser CamillaTV: Bøvl med bilen? Den fikser CamillaStrada fås i tre forskellige udgaver: Short cab, Adventure cab og Crew Cab, hvor den sidstnævnte er med dobbeltkabine og fire sæder.

Den lille 1,3 liters dieselmotor er sammen med udseendet blevet revideret, så den nu yder 10 heste ekstra, hvilket får det samlede antal krikker op på 95. Så det er ikke i lyskrydsene, at Strada kommer til sin ret.

I terrænet har den det langt bedre. Men selvom det ydre får de fleste til at tro, at den er udstyret med firehjulstræk, kan den kun fås med træk på forhjulene. Til gengæld har den så et elektronisk differentialespær, som hjælper dig i terrænet.TV: Sdan drber du din varevognTV: Sådan dræber du din varevognIndenfor får du nu også et kompas monteret på instrumentbordet sammen med et ekstra instrument, så du kan se, hvor mange graders stigninger du er ude i.

Ladet må læsses med mellem 630 og 700 kg, afhængig af hvilken version du vælger, mens den må trække 1.000 kg på krogen.

Den nye Fiat Strada har allerede ramt salgslokalerne i hjemlandet, hvor den koster 12.900 euro. I Danmark får vi den desværre ikke at se. Modellen bliver for dyr, hvis der skal danske plader på, så vil du absolut have en Strada, må du importere den selv.TV: Verdens vildeste snerydderTV: Verdens vildeste snerydderLige over sundet i Sverige, fører de dog modellen, så du skal altså ikke køre særligt langt for at hente den hjem.

Hvis du absolut vil have en lille Fiat med lad i Danmark, kan du i stedet købe den lille Doblo Work Up, som desværre ikke er nær så fræk at se på. Se Ekstra Bladet Håndværkerens TV-test af den hér.