Annonce:
Annonce:

Nyt smart dæk med indbygget chip

Med en mikrochip i dækket er det muligt at overvåge slid og dæktryk helt præcist, samtidig med at de er lettere at spore, hvis de bliver stjålet

Det ligner et helt normalt dæk, men indstøbt i dæksiden sidder en mikrochip. RFID står for Radio Frequency Identity.
Det ligner et helt normalt dæk, men indstøbt i dæksiden sidder en mikrochip. RFID står for Radio Frequency Identity.
Annonce:

Bruger du lang tid på at kontrollere dine dæk på lastbilen, så kan disse nye ruller være sagen. De har nemlig indbygget en chip, som du kører en scanner henover, og derefter fortæller den alt om dækkets tilstand og uploader det til nettet.

Håndværker-TV: Vild varevogn kører op ad trapper

Det er Goodyear som nu introducerer dette nye tiltag indenfor lastbildæk. Meningen er, at chaufføren fører en håndholdt scanner rundt langs dækkets sidevæg. Når chippen er registreret, kobler den sig til det internetbaserede dækmanagementprogram FleetOnlineSolutions, hvorved vognmanden derhjemme også kan følge med i mønsterdybde og dæktryk.

Chippen er indbygget i gummiet, hvilket også har en anden fordel. Dækkene er nemlig meget lettere at spore, hvis de bliver stjålet. Mikrochippen programmeres med en unik kode, og da den ikke kan tages ud uden at lastbildækket ødelægges, bliver det lidt sværere for tyve i fremtiden, hvis de påtænker at stjæle lastbildæk.

Håndværker-TV: Se Kina's ondeste truck i aktion

Regummiering af dækket er intet problem, da chippen sidder i dækvæggen. Indtil videre er den eneste hage, at Goodyear kun tilbyder én størrelse nemlig 435/50R19.5. Men lur os om ikke de inden så længe begynder at udvide idéen til andre størrelser og typer.

Goodyear bruger også teknologien i Truck Race. I det europæiske lastbil-mesterskab er de allerede i fuld sving med at scanne dækchips, når racerlastbilerne kommer ind til et pitstop.Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: