Annonce:
Annonce:

Sjusk gør hjemmet til en dødsfælde

En ny undersøgelse fra organisationen TEKNIQ viser, at over halvdelen af landets installatører har udbedret skader efter uautoriserede installatører

Over halvdelen af landets installatører er blevet bedt om at udbedre farligt sjuskearbejde efterladt af uautoriserede håndværkere. (Foto: Colourbox)
Over halvdelen af landets installatører er blevet bedt om at udbedre farligt sjuskearbejde efterladt af uautoriserede håndværkere. (Foto: Colourbox)
Annonce:

Hvis man skal tro en ny undersøgelse, så har vi danskere intet problem med at ringe efter en uautoriseret el- eller vvs-installatør, når de ædlere dele i huset skal fikses.

Organisationen TEKNIQ har i en rundspørge spurgt 1.046 danske installatører, og her svarer 65 procent af de personer, som arbejder indenfor el- og vvs-feltet, at de er blevet bedt om at udbedre skader, efter de har haft besøg af en uautoriseret installatør.

Håndværker-TV: Vild varevogn kører op ad trapper

Men det er en dårlig og samtidig meget farlig idé at lade personer rode med husets el og rør, som ikke har den fornødne uddannelse indenfor området:

Annonce:

– Det vidner om et meget stort problem og giver indblik i, at mange hjem har store sikkerhedsmæssige brister. Forkert udførte el-installationer kan føre til personskade i form af stød eller til brand, mens forkert udførte vvs-installationer kan give store materielle skader i boligen eller i bygningen. I forhold til gas er der også en stor risiko for personskade, hvis arbejdet ikke er lavet ordenligt, siger administrerende direktør i TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen.

Håndværker-TV: Tre idiotiske minigraver-uheld

I rundspørgen svarer 73 procent af installatørerne desuden, at de har oplevet en stigning i brugen af uautoriserede håndværkere indenfor de seneste to år.

– Jeg vil mene, at stigningen hænger sammen med, at mange virksomheder er pressede på økonomien og derfor tilbyder at lave arbejde, som de faktisk ikke har ekspertisen til at udføre, siger Niels Jørgen Hansen.

Håndværker-TV: Flyvende robotter bygger højhus

På baggrund af den nye undersøgelse har TEKNIQ indgået et samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, Dansk Byggeri, Dansk Byggeri Kloak, DS Håndværk og Industri, Danske Kloakmestre og Maskinmestrenes Forening for at dæmme op om problemerne.

– Arbejdsgruppen mødes første gang i januar, og det er allerede fastlagt, at kampagnen skal have rettet en del af informationen mod bolig- og bygningsejerne om, at de kun må lade autoriserede el-, vvs-, og kloakfirmaer udføre de autorisationspålagte opgaver, siger Niels Jørgen Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: